Van Splunteren: "Nooit gedacht nu al op het podium te staan"

door Julia Onclin
porsche-127028

Voor Porsche Supercup-rookie Max van Splunteren is het een goed raceseizoen. Zo pakte de Nederlander de tweede plek tijdens de eerste race op het circuit van Silverstone. Dat het zo goed zou gaan, had Van Splunteren niet verwacht. “Als mensen me voorafgaand aan het seizoen gezegd zouden hebben dat ik op Silverstone al op het algemene podium zou staan, had ik ze voor gek verklaard!", stelt Van Splunteren.

"Voordat we begonnen, keek ik naar de inschrijflijst en stelde vast dat er wel heel veel goede en snelle rijders op stonden." Ondanks dat wist Van Splunteren tijdens de kwalificatie voor de tweede race in Oostenrijk de vierde tijd achter zijn naam te zetten. "Vervolgens stond ik algemeen al twee keer in de top tien en op Silverstone was het helemaal goed!”

Momentum

De eerste paar races had de Nederlander naar eigen zeggen nog wat moeite met de auto. Op dit moment heeft hij echter zijn ritme gevonden en het momentum zit er goed in. De race in Barcelona, die dit weekend verreden zal worden, is er dan ook een waar hij naar uitkijkt. "Ik heb vorig jaar in Barcelona met de Supercup gereden en de finale van de Porsche Carrera Cup Benelux vond daar plaats. Het ging er best goed, ik vind het een leuk circuit en denk wel dat we er weer goed kunnen scoren", stelt Van Splunteren.

"Het enige is dat we nu weer met een ‘brede’ auto mogen rijden, dus met meer camber, terwijl we de afgelopen races met een ‘smalle’ auto, dus met minder camber, juist goed scoorden. Maar goed, we proberen om weer zo goed mogelijk voor de dag te komen.”

Lees ook: VT1 Grand Prix van Spanje: Bottas snelste, Verstappen 3de

door Julia Onclin

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen