Van Splunteren: “Prima weekend, positief naar Monaco”

IMG_7909

Max van Splunteren beleefde tijdens de Porsche Carrera Cup in Duitsland op het circuit van Oschersleben een prima weekend. Hij vertelt erover tegen Grand Prix Radio.

Hoewel de Nederlander zich goed kwalificeerde, viel hij in de wedstrijden terug. Hij kwalificeerde zich voor de Carrera Cup als vierde en derde voor de twee wedstrijden. In de eerste wedstrijd was dat vanwege schade die hij had opgelopen aan de auto. Daarbij is hij als tiende geëindigd. In de tweede race was hij goed weggekomen bij de start, maar er kwam wel een safety car. De motor van zijn teamgenoot Daan van Kuijk sloeg af bij de start, waardoor een andere auto op hem inreed. Van Splunteren zegt dat het gelukkig goed met zijn teamgenoot gaat. Hij kon tijdens de race goed meekomen met Larry ten Voorde op plaats vier, maar zakte wel terug naar een zesde plaats.

Max van Splunteren / Elite GP / Oschersleben / 2021
Foto: Max van Splunteren

Kwalificatie in Monaco

Van Splunteren zegt een prima weekend te hebben gehad, waarin met name duidelijk werd dat het team een goede snelheid heeft voor de kwalificaties. Een positieve uitkomst, aangezien hij met het team naar Monaco vertrekt voor de eerste wedstrijd voor de Porsche Supercup. "Jammer dat ik zo ben teruggevallen, maar de kwalificatie pace zit er zeker in en dat is denk ik het belangrijkste voor Monaco volgende week."

De hele update van Max van Splunteren is te horen op Grand Prix Radio. 

Lees ook: Larry ten Voorde: “We hebben weekend gemaximaliseerd”

Lees ook: Moeilijk weekend Max Koebolt in European Le Mans Series

Lees ook: Job van Uitert: “Niet gehoopte resultaat behaald”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden