Van Splunteren: "Track limits hebben ons tijd gekost"

porsche-127028

Afgelopen weekend begon voor Max van Splunteren zijn seizoen in de Porsche Carrera Cup Duitsland. De Nederlander kende een positieve start van zijn seizoen, maar ook in de Porsche Carrera Cup kennen ze track limits

"Afgelopen weekend hadden wij de eerste race van het seizoen in de Porsche Supercup Duitsland. Het was weer een leuk event. Op donderdag, vrijdag en zaterdag hadden wij het programma staan", liet van Splunteren tegenover Grand Prix Radio weten.

"Tijdens de vrije training zaten we er goed bij maar track limits hebben ons wat tijd gekost. De stewards waren daar erg streng op; 'Jullie hebben de baan teveel misbruikt. We vinden het niet meer kunnen en om veiligheidsredenen moeten jullie stoppen', gaf de wedstrijdleiding op een gegeven moment aan."

"De stewards hebben helaas niet naar de onboard beelden kunnen of willen kijken"

"Tijdens de kwalificatie werden we achtste en tiende. Ook daar kregen we te maken met track limits. Ik heb mijn rondje nog nagekeken en volgens mij ben ik binnen de lijnen gebleven. De stewards hebben helaas niet naar de onboard-beelden kunnen of willen kijken. Anders had ik toch vijf plekken verder naar voren gestaan voor de tweede race.

Maar over het algemeen hebben we lekkere races kunnen rijden. Race één was wat moeilijker qua grip en hadden we de afstelling niet helemaal op orde. In race twee was dat veel beter en hebben we lekker kunnen rijden."

Luister de hele audio-update van Van Splunteren op Grand Prix Radio!

Lees ook: GP van Portugal: Lewis Hamilton wint op Portimão

Lees ook: Verstappen verbaasd over schrappen snelste ronde

Lees ook: Beitske Visser tevreden met achtste plek in zes uur van Spa

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen