Verruilt Robert Van Overdijk Formule 1 voor voetbal?

32-sunday-zandvoort-2023

Algemeen directeur van Circuit Zandvoort Robert Van Overdijk is in beeld bij Ajax. De Amsterdamse club ziet hem als een mogelijk nieuwe algemeen directeur. Ze zijn op het moment druk op zoek naar een nieuwe algemeen directeur door de recente schorsing van Alex Kroes. Ook AZ toonde interesse in Van Overdijk.

 

Wie is Robert Van Overdijk?

Robert Van Overdijk is sinds 2018 algemeen directeur bij Circuit Zandvoort. Daarvoor heeft hij al heel wat ervaring opgedaan in de sport- en evenementen branche. Zo werkte hij bijna 10 jaar bij Leisure concern Libéma. Met dit bedrijf wist hij de Brabanthallen en de Beekse Bergen naar een hoger niveau te tillen. Samen met mede-eigenaar Prins Bernhard wist hij ook Circuit Zandvoort om te toveren tot een veelzijdige evenementenlocatie.

 

Hij heeft zijn doel behaald

In 2018 verruilde Van Overdijk zijn baan bij Libéma dus in voor een baan bij Circuit Zandvoort. In de bijna 10 jaar bij Libéma heeft Van Overdijk veel bereikt. Zo was hij naast verantwoordelijke voor de evenementen bij de Brabanthallen en de Beekse Bergen, ook betrokken bij grote muziekevenementen. Denk hierbij aan ‘A State of Trance’ met Armin van Buuren en de Foute Party van Q-Music. Het doel van Van Overdijk was om de Formule 1 weer naar Nederland te halen en dat is hem gelukt. Het zou dus begrijpelijk zijn dat hij toe is aan een volgende stap.

 

Ajax zoekt een vervanger

Ajax heeft onlangs de beslissing genomen om Alex Kroes te schorsen. Dit doordat er uit een onderzoek bleek dat Kroes handelde met voorkennis door de aankoop van aandelen. De Raad van Commissarissen van Ajax trok hun conclusie en schorste Kroes. Hij was toen net twee weken aan het werk bij de club. De Amsterdamse club ziet Robert Van Overdijk als een mogelijk opvolger.

 

AZ toonde ook interesse

Van Overdijk heeft al veel mooie doelen behaald in zijn carrière en laat ook nu nog steeds bij de Formule 1 zien wat hij kan. Het is dus niet gek dat er veel interesse in hem wordt getoond. Ook AZ mist binnenkort een algemeen directeur. Robert Eenhoorn stopt namelijk aan het einde van het huidige voetbalseizoen bij AZ. Maar deze vacature zal ingevuld worden door de huidige technisch directeur van wielerploeg Visma-Lease a Bike Merijn Zeeman.

 

Lees ook: Toto Wolff is toch aanwezig bij de Grand Prix in Japan

Lees ook: Mercedes kijkt uit naar Japan: "Dit wordt een serieuze test voor onze auto"

Lees ook: F1 aan tafel: "Adrian Newey blijft bij Red Bull"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden