Verstappen tevreden met sprint na goede openingsfase

Max Verstappen Red Bull Racing Oostenrijk

Max Verstappen heeft zonder in de problemen te zijn gekomen de sprint in Oostenrijk gewonnen. Nadat hij tijdens de kwalificatie al de pole position pakte weet de Nederlander nu zeker dat hij ook de Grand Prix van Oostenrijk als eerste mag starten.

Max Verstappen pakte op vrijdag de pole position voor de sprint op de Red Bull Ring. Vanaf de eerste plaats was de Nederlander goed weg. Door direct naar de binnenkant te rijden kon Leclerc niet aanvallen in bocht één. Dit zorgde ervoor dat Carlos Sainz kon kijken wat er mogelijk was in bocht drie. Het lukte de mannen van Ferrari niet om in de eerste ronde voorbij de wereldkampioen te komen. Mede door een gevecht tussen de beide Ferrari’s kon Verstappen onbedreigd naar de overwinning.

Snelheid dicht bij elkaar

Verstappen zelf was zeer tevreden met het resultaat. “In de openingsfase van de race hadden we een goede snelheid. Het was vol gas tot het einde, precies zoals een sprint zou moeten zijn.” Dat liet Verstappen direct na afloop weten tegenover Naomi Schiff. “Qua snelheid zat het weer dicht bij elkaar. Morgen kan het nog wel eens interessant gaan worden. Het kan nog wel eens lastig worden met de banden.” Verstappen denkt dat hij dit resultaat morgen weer kan herhalen al denkt hij ook dat de auto nog te verbeteren is.

Lees ook: Verstappen wint sprintrace, Pérez maakt inhaalslag

Lees ook: Kwalificatie GP Oostenrijk: Verstappen op pole, beide Mercedes-coureurs crashen

Lees ook: Budgetcap wordt per direct verhoogd door inflatie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen