Vettel: "Kwalificatie op alle vlakken niet goed genoeg"

Vettel-Stiermarken-2

Aston Martin-coureur Sebastian Vettel had niet de middag waarop hij had gehoopt voorafgaand aan de kwalificatie van de Grand Prix van Stiermarken. De Duitser eindigde teleurstellend als veertiende en moet vanaf die positie een hoop auto's zien in te halen tijdens de race.

Van tevoren gaf Vettel al aan stiekem op een beetje regen te hopen voor de kwalificatie. Regen kwam er echter niet en de Duitser moest het met een droge baan doen. Dit verliep volgens hem niet zo goed. "Ik voelde me niet comfortabel vandaag en ik kon geen goede rondes aan elkaar knopen."

Dicht bij elkaar

Op de vraag of hij sneller was vóórdat zijn tijd werd afgenomen, na het overschrijden van de track limits, zegt de viervoudig-wereldkampioen: "Ik was iets sneller. Ik had heel misschien nog P12 kunnen kwalificeren, maar ook dat is natuurlijk niet goed genoeg." Het gat rondom het middenveld was volgens hem ook erg klein. "Het zat zo dicht bij elkaar, als het dan niet gaat zoals je wil dat het gaat is deze kwalificering geen verrassing."

Vettel-Stiermarken-700x467
Sebastian Vettel, Aston Martin - Aston Martin F1 Media Pool

Kwalificatiestrijd

Teamgenoot Lance Stroll eindigt daarentegen wel in de top-10 en mag de race, door de gridstraf van Yuki Tsunoda, gaan starten vanaf P9.  Hiermee trekt de Canadees de onderlinge kwalificatiestrijd met zijn teamgenoot gelijk, 4-4. Beide Aston Martin-coureurs zullen de bolide tot het uiterste pushen voor een zo goed mogelijk resultaat tijdens de Grand Prix van Stiermarken.

Lees meer: Schumacher licht inspectie Haas-auto door Vettel toe

Lees meer: Verstappen oppermachtig in Oostenrijk en pakt pole postion

Lees meer: Verstappen pakt pole: “Enorm blij om hier thuis op pole te staan”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden