Vijf teams nemen deel aan nieuwe vrouwenopleidingsklasse

2010145-fda-f2-silverstone-preview

Vijf raceteams gaan deelnemen aan de nieuw opgerichte opleidingsklasse waar alleen vrouwen aan mogen deelnemen. Dit kampioenschap zal vanaf volgend seizoen van start gaan.

De nieuwe serie zal in een Formule 4-wagen verreden worden en in de lijn Formule 1-2-3 liggen. Het doel is van de FOM om door deze klasses heen een vrouw de Formule 1 in te krijgen. Er zullen zeven raceweekenden verreden worden waarin drie races per weekend afgewerkt worden. Het ligt in de lijn der verwachting dat één daarvan in het voorprogramma van de Formule 1 is.

Bekende namen

In deze klasse doen bekende teams uit de Formule 2 en de Formule 3 mee. ART, Campos, Carlin en PREMA nemen deze kans aan en zullen allen met drie vrouwen aan de start verschijnen. Ook het uit Nederland afkomstige MP Motorsport, dat afgelopen seizoen met Felpie Drugovich de Formule 2-titel greep, stapt in deze nieuwe klasse.

Optimisme

De organisatoren van deze klasse zijn optimistich. FOM-directeur Domenicali ziet hiermee de deuren open gaan voor de vrouwelijke topcoureurs richting de Formule 1. "Het is ons doel om de sport meer diversiteit te geven. Dat deze teams meedoen laat zien hoeveel potentieel hierin zit. We zijn benieuwd naar wat het debuutseizoen laat zien aan de wereld."

Ook Bruno Michel, de baas van de serie en ook van de Formule 2 en 3, denkt dat het een mooie mogelijkheid is. "Deze teams zijn grote namen en hebben al veel coureurs richting de Formule 1 begeleid. Ik vertrouw ze volledig met deze coureurs om hen op alle vlakken verder te ontwikkelen."

Lees ook: Nyck de Vries verschijnt met startnummer 21 op grid

Lees ook: Aston Martin presenteert nieuwe bolide 13 februari

Lees ook: Richard Verschoor naar Van Amersfoort Racing

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden