Voorlopig geen teamorders bij Ferrari

3639737

Ferrari-teambaas Mattia Binotto denkt dat het te vroeg in het seizoen is om teamorders uit te delen aan de coureurs, ondanks dat Charles Leclerc al een grote voorsprong heeft ten opzichte van Carlos Sainz in het kampioenschap.

Charles Leclerc is uit de startblokken geschoten en heeft na drie races al een groot gat naar de achtervolgers in de stand van het kampioenschap. Ook teamgenoot Carlos Sainz moet het onderspit delven. De Spanjaard, die uitviel in Australië, staat al 38 punten achter op de Monegask in het kampioenschap, maar dit betekent niet dat Sainz nu al de tweede coureur van het team is. In tegendeel stelt Binotto.

Lang seizoen

"Er zijn nu drie races gereden", verklaart Binotto. "Er zijn dus nog twintig races te gaan. Het jaar is nog lang", tekende de in Zwitserland geboren Italiaan op aan Motorsport.com.

Binotto Leclerc Mekies Australië 2022

Wiel aan wiel

Waar Binotto's voorgangers, onder wie Jean Todt en Stefano Domenicali, vaak teamorders toepasten, weigert Binotto in te grijpen als zijn coureurs om een positie vechten. "Ze zijn vrij om te vechten. Ik kijk er echt naar uit dat ze een goed gevecht hebben met elkaar en hopelijk gaat dat dan om de leiding van de wedstrijd", besluit Binotto.

Lees ook: Podiumplek voor Viscaal en Floersch bij ELMS-debuut

Lees ook: Nikita Mazepin hoopt nog altijd op F1-terugkeer

Lees ook: Pierre Gasly: klassieke races moeten op de kalender blijven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden