Vooruitblik 2018: Weer een kleurloos jaar voor Marcus Ericsson?

dcd1808ma336-1

Marcus Ericsson begint aan zijn vijfde seizoen in de Formule 1. De Zweed heeft het weer voor elkaar gekregen om een van de twee stoeltjes bij Sauber te bemachtigen. Dit jaar is Ferrari-talent Charles Leclerc zijn teamgenoot.

Dat Ericsson nog in de Formule 1 rijdt, heeft hij niet te danken aan zijn prestaties van afgelopen jaar. Een elfde plaats, in Barcelona en Azerbeidzjan, was zijn hoogste finishplaats van het jaar. Ook het kwalificatieduel met teamgenoot Pascal Wehrlein verloor de Zweed. Het was wederom een kleurloos seizoen van de coureur die uitsluitend bij Sauber zit omdat hij financieel gesteund wordt door Longbow Finance, de Zweedse eigenaar van het team.

In 2018 mag Ericsson niettemin hopen op een beter seizoen. Sauber herstelde de band met Ferrari en dat leverde niet alleen titelsponsoring van Ferrari’s zustermerk Alfa Romeo op, maar ook de 2018-spec van de Ferrari-motor. Daarnaast presenteerde het team een compleet vernieuwde wagen. Of dit genoeg is voor Ericsson om regelmatig punten te scoren is nog maar de vraag.

De komst van Leclerc als tweede rijder is voor Ericsson waarschijnlijk geen goed nieuws. De Formule 2-kampioen staat hoog aangeschreven en het zal niemand verbazen als de Monegask zijn teamgenoot zowel in de race als kwalificatie verslaat. Het zal de reputatie van Ericsson in ieder geval geen goed doen.

Het kan dus zomaar zijn dat Ericsson aan zijn laatste seizoen in de Formule 1 gaat beginnen. Zeker als de invloed uit Maranello nog groter wordt en er volgend jaar twee Ferrari-talenten bij Sauber worden gestald.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen