Vrolijke gezichten Alpine na kwalificatie Monaco

ocon vrijdag monaco

Het team van Alpine is blij met de prestaties tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. Pierre Gasly werd zevende, Esteban Ocon droomde even van pole position maar werd uiteindelijk knap vierde. Door de straf van Charles Leclerc start Ocon vanaf plek drie.

Pierre Gasly is vooral blij met de vooruitgang die het team heeft geboekt na Miami, maar hoopte stiekem op meer in Q3. "Het was erg goed voor het team, zeker na Miami. We hebben een stap vooruit gezet. Ik voel me zelf wel een beetje gefrustreerd, er zat meer in tijdens Q3", sprak de Fransman tegenover F1.com.

Ocon: Snelle ronde ging bijna mis

Een stralende Esteban Ocon verscheen voor de microfoon van F1.com na de kwalificatie. "Het was heel hard werken om dit te bereiken. Het weekend verliep goed, we wisten dat we steeds sneller zouden worden. Dat de laatste ronde zo goed ging, is geweldig. Ik had bijna een crash, ik raakte de muur behoorlijk hard, maar de auto hield stand."

Stap voor constructeurskampioenschap

Gasly heeft een duidelijk doel voor de race op zondag in Monaco. "Onze inzet op dit moment is om veel punten te scoren. Dat zou geweldig zijn voor het team. Deze race wordt hoe dan ook erg belangrijk voor ons. In Miami scoorden we al dubbele punten, dat willen we hier ook doen."

Esteban Ocon heeft voorzichtig een podiumplaats in gedachten voor zondag. "Laten we eerst alles van vandaag laten bezinken, maar ik weet dat een derde plaats mogelijk is. We moeten een goede start hebben en hopelijk kunnen we profiteren van de gevechten voor ons. Ons harde werk heeft zich uitbetaald."

Lees ook: Koning van de Race: Leclerc wint

Lees ook: Mercedes: Upgrades geven hoop voor toekomst

Lees ook: Pérez biedt excuses aan team aan na kwalificatiecrash

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden