Wereldkampioen Verstappen bekroont zijn weekend met een overwinning in Qatar

Verstappen, Qatar pitstop, 2023

Drievoudig wereldkampioen Max Verstappen heeft de Grand Prix van Qatar gewonnen. Het was zeker geen gemakkelijke race door de verplichte pitstops en daarnaast de extreme hitte waarmee de coureurs te maken hadden. Het podium werd compleet gemaakt met Oscar Piastri en Lando Norris. "Nog een overwinning in een geweldig seizoen", laat hij na afloop via de boordradio weten. 

De start ging in tegenstelling tot gisteren veel beter voor Verstappen en kon daardoor zijn positie behouden. Door een crash van de beide Mercedessen kwam de safety car gelijk de baan op. Wanneer de race weer herstart kon worden, was hij weer snel weg en had gelijk een gat van een seconde naar Piastri die op dat moment op de tweede positie lag. "Ik denk dat de eerste stint de race heeft gemaakt, daarna kon ik gewoon de snelheid en banden regelen", zegt Verstappen na afloop bij F1.com. Deze race werd extra moeilijk gemaakt omdat het voor de teams verplicht was om minimaal drie pitstops te maken, dit omdat Pirelli problemen had opgemerkt met de banden na vrije training. Verstappen is geen enorme voorstander van deze verplichte pitstops. Normaal gezien zijn het optimaliseren van de banden en de pitstops de sterke punten van het team en door deze regels valt dat voordeel weg. "Ik kies liever zelf wanneer ik ga pitten, niet wanneer het verplicht is. We kijken wat we in de toekomst kunnen veranderen", aldus de Nederlander bij F1.com.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

 

McLaren

Verstappen gaf ook aan dat beide McLarens heel erg snel waren. "Ik moest echt wel pushen om hun voor te blijven. Het was een lastige race", zegt de wereldkampioen bij F1.com. McLaren heeft sinds Singapore een hele goede update op de auto zitten waardoor ze al verschillende podiums hebben kunnen rijden. Ze worden momenteel beschouwd als het tweede snelste team op de grid. Ook vandaag hadden we weer een dubbel podium met Piastri op P2 en Norris in P3. Gisteren wist Piastri de sprint te winnen, zijn eerste overwinning in de Formule 1.

Extreme hitte

Gedurende de Grand Prix van Qatar was de temperatuur rond de 30 graden. Iedereen had hier last van, ook Verstappen gaf toe dat daardoor de race nog zwaarder werd. "Deze staat zeker wel in mijn top 5 zwaarste races ooit", zegt Verstappen tegenover F1.com. Op de vraag of hij deze overwinning nog extra gaat vieren vanwege zijn derde wereldtitel geeft hij aan dat hij het zeker nog wel gaat vieren. "Er zijn nog wel een aantal races te gaan en die willen wij ook winnen", zegt een optimistische Verstappen na afloop van de race. 

 

Lees ook: Lando Norris na derde plek: Een mega resultaat

Lees ook: Dominante Verstappen wint Grand Prix van Qatar

Lees ook: AlphaTauri: Ondanks snelheid een lastige sprint

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden