Williams naar huis met gemengde gevoelens

alonso sprint imola

Alexander Albon heeft het eerste punt voor Williams binnengehaald van dit seizoen. De verplichte pitstop van de race maakte hij één ronde voor het eind, wat hem een tiende positie heeft opgeleverd. Teamgenoot Nicholas Latifi eindigde de race als zestiende, hij wist enkel Fernando Alonso achter zich te houden.

Toen Albon eenmaal in de top tien stond nadat de meeste coureurs een pitstop hadden gemaakt, had hij verwacht dat hij zo ingehaald zou worden. Albon was namelijk nog maar een van de weinige coureurs op de baan met versleten banden. "Iedereen om ons heen had nieuwere banden, dus ik besloot de Haas voor mij te volgen. Toen hij de pits in ging dacht ik dat het hele treintje me zou inhalen. Maar we hadden een goede pace", zo vertelt hij aan F1.com.

Teamgenoot Latifi is iets minder enthousiast over de Grand Prix van Australië: "Het was een zware race, maar dat hadden we al verwacht. We hadden moeite met de banden, zowel de harde als de medium band." Latifi verwacht dat er wel wat dingen gevonden gaan worden in de data, omdat het nog wat moeizaam verliep met de balans en de pace.   

albon latifi melbourne

Foto: Williams Racing Photos

Niet verwacht

De puntenfinish zag Albon zelf niet aankomen. "Aan het begin van de race dachten we dat P19 het hoogst haalbare zou zijn. Het was een verrassing. We namen een gok. Als we toch negentiende zouden eindigen konden we maar beter iets nieuws proberen." En om vanaf P20 in de punten te finishen voelt voor Albon bijna als een overwinning. "Ik ben natuurlijk super blij en het team verdient het. Het was een zware start van het seizoen. Om nu een punt te scoren is best speciaal."

Latifi is ook erg blij met het goede resultaat van teamgenoot Albon. "Het was geweldig om Alex als tiende te zien finishen. Toen ik na de geblokte vlag op de televisies keek, zag ik hem. Super blij voor het team, want het was een moeilijke start van het seizoen." 

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Australië: de race

Lees ook: Carlos Sainz: DNF door stuurprobleem en inschattingsfout

Lees ook: Charles Leclerc: Overwinning mogelijk door deze auto

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen