Williams: Uitdagende race voor Albon, maar Latifi nergens te bekennen

Williams GP Mexico 2022

Terwijl Nicholas Latifi een eenzame race reed, was Alexander Albon in het middenveld te vinden in gevecht met andere coureurs. De Grand Prix van Mexico leverde voor het team van Williams nogal verschillende resultaten op doordat Latifi achttiende werd en Albon twaalfde. 

 

Nicholas Latifi: "Eenzame race"

Latifi had zich als twintigste gekwalificeerd, maar door enkele penalty's ging de Canadees als achttiende van start. Volgens de Canadees kampte het team met schade aan de auto vanaf de beginfase. "In het begin zag het er nog niet zo slecht uit, maar naarmate de race vorderde verslechterde de racepace alleen maar", vertelde Latifi aan F1.com. "Zelfs aan het einde van de race was ik twee of drie seconden langzamer dan de rest terwijl ik nieuwe soft-banden had en die van de rest waren veel ouder." Over het algemeen was het dus een eenzame race voor Latifi. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing)

Alexander Albon: "We worden beter in het oplossen van onze zwakke punten"

Ook Albon kon profiteren van het feit dat een aantal coureurs achteraan moesten starten. De Thai ging namelijk als zeventiende van start in plaats van negentiende. Ondanks de startpositie zakte de Thai bij de start onmiddellijk terug naar de negentiende plek, maar hij wist zich goed te herpakken en hij slaagde erin om meerdere coureurs in te halen. "Ik ben erg blij en de racepace voelde relatief gezien erg sterk ten opzichte van vrijdag", veronderstelde Albon in een interview met F1.com. "Het ziet er naar uit dat we steeds beter worden in het oplossen van onze zwakke punten en het is ons zelfs gelukt om competitief te zijn op een circuit die de auto normaalgesproken niet zo goed ligt", aldus de Thai die in ieder geval met een goed gevoel naar huis gaat.

 

Lees ook: Lando Norris: We hebben gedaan wat we moesten doen

Lees ook: Mattia Binotto: Meerdere oorzaken voor matig weekend

Lees ook: Daniel Ricciardo: Tijdstraf van 10 seconden meer dan genoeg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden