Yuki Tsunoda: Zevende plaats constructeurskampioenschap haalbaar

door Tim Koenders
Tsunoda Jeddah

Yuki Tsunoda denkt dat een zevende plaats in het constructeurskampioenschap haalbaar is voor AlphaTauri. De laatste drie races behaalde het team zestien punten. Op dit moment staan ze achtste in het kampioenschap met 21 punten.

AlphaTauri begon het Formule 1-seizoen niet goed. Yuki Tsunoda en Nyck de Vries reden de eerste races voor het Italiaanse team. Nyck de Vries wist in tien races geen punten te pakken en moest het team voor de Grand Prix van Hongarije verlaten. Qua resultaat deed teamgenoot Tsunoda het niet heel veel beter, hij stond voor de Grand Prix van Hongarije op twee punten. Na zeventien races had het team van AlphaTauri slechts vijf punten gepakt. Sinds de Grand Prix van de Verenigde Staten gaat het een stuk beter. Tsunoda eindigde de Grand Prix van de Verenigde Staten als achtste. Ook de races die volgden, Mexico en Brazilië, leverden punten op voor het team uit Faenza. Op dit moment staat AlphaTauri op de achtste plaats in het constructeurskampioenschap, zeven punten achter Williams. Yuki Tsunoda denkt dat het team in de laatste twee races nog genoeg punten kan pakken om als zevende te eindigen.

yuki tsunoda 2023 VS

Resultaat

“We hebben nu al drie raceweekenden op rij punten weten te scoren. We zitten echt in een goed ritme. We moeten ervoor zorgen dat we dit de rest van het seizoen vast kunnen houden. We zitten dicht bij de zevende plaats in het kampioenschap, ik denk echt dat het nog mogelijk is.” Dat liet de AlphaTauri-coureur weten volgens Motorsport.com. “De balans van de auto is op dit moment een stuk beter. We hebben een grote stap gemaakt. De resultaten spreken voor zich.”

Lees ook: Koude temperaturen verwacht tijdens Grand Prix Las Vegas

Lees ook: FIA stelt beslissing Haas-protest uit

Lees ook: Koning van de Race: Ze zullen zeggen dat ze heel goed zijn

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden