Zeven man binnen halve seconde op eerste dag MotoGP Frankrijk

180518_FRA_Dovizioso_training

Andrea Dovizioso (foto), Marc Marquez en Valentino Rossi bezetten na de eerste dag van de MotoGP van Frankrijk de voorlopige eerste startrij. De verschillen op het circuit Bugatti in Le Mans zijn klein: ook Maverick Viñales, Johann Zarco, Jack Miller en Pol Espargaro zaten binnen dezelfde halve seconde.

Vooral de namen van Miller en Espargaro in de top 7 is opmerkelijk. Miller doet het opvallend goed op de satelliet-Ducati en rijdt elke wedstrijd dit seizoen al in de top 10. Voor Espargaro, die twee weken geleden zijn contract bij het fabrieksteam van KTM verlengde, is het de eerste keer dit seizoen dat hij zich bij de eerste tien bevindt.

Zowel Ducati als Honda hebben niet de naam erg goed uit de verf te komen in Le Mans, maar Dovizioso en Marquez gaven gisteren in de pre-event persconferentie wel al aan stappen te hebben gemaakt, waardoor het dit jaar zomaar eens anders zou kunnen uitpakken.

https://twitter.com/twitter/statuses/997455626224549902

“De afgelopen jaren had de Honda een probleem met de acceleratie”, vertelde Marquez. “Dat is dit jaar een stuk beter. Juist op dit stop-and-go-circuit is de acceleratie erg belangrijk.” Hetzelfde geldt voor Ducati, dat ook in Jerez twee weken geleden al liet zien stevige vooruitgang te hebben geboekt op dat terrein. Zowel Dovizioso als Jorge Lorenzo rijdt in Le Mans met de nieuwe fairings die extra downforce bieden. Ook de Honda's van Marquez en zijn teamgenoot Dani Pedrosa zijn met nieuwe aerodynamische beugels uitgerust.

Lees ook: Ducati weet Dovizioso voor nog eens twee jaar te behouden

Forse crash Dalla Porta in Moto3

https://twitter.com/MotoGP/status/997444331282710529

In de Moto3 zette Niccoló Antonelli de snelste tijd van de eerste dag neer, voor (verrassend) Kaito Toba en Enea Bastianini. Lorenzo Dalla Porta – in Qatar nog op het podium – kwam hard ten val in de tweede training. Hij sloot de training af met de zeventiende tijd, net achter de Belg Livio Loi.

Schrötter straalt op Le Mans

Marcel Schrötter was dankzij zijn snelle tijd in de eerste training van de Moto2 de snelste man van de dag op Le Mans. De Duitser bleef, ondanks een schouderblessure, Pecco Bagnaia en Alex Marquez net voor. De tijd die Sam Lowes in de tweede training had gereden - en waarmee hij de snelste leek te worden - werd geschrapt omdat de Brit buiten de lijnen van de baan was geschoten en daarvan te veel voordeel had gehad.

https://twitter.com/twitter/statuses/997476448301531136

Bo Bendsneyder sloot de eerste dag af met de 25ste tijd, maar dat resultaat vertekende een beetje, stelde de Rotterdammer. "Het was best een goede dag, waarin we ons hebben geconcentreerd op de setup en de racesnelheid, meer dan op een enkele snelle ronde. Dat komt morgen wel."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen