Zieke Ten Brinke verliest half uur in Dakar door bijna-koprol

190108_TenBrinke

Na twee sterke dagen verloor Bernhard ten Brinke woensdag tijdens de derde Dakaretappe flink wat tijd op zijn concurrenten. De Nederlandse autocoureur kwam over de 331 kilometer lange proef in Peru als zevende over de finish, op een half uur achterstand van etappewinnaar Stéphane Peterhansel.

De Toyota-coureur maakt daardoor een val van de tweede naar de zevende plaats in het algemeen klassement, dat wordt aangevoerd door Nasser Al-Attiyah.

Hoofdpijn en bijna over de kop

Ten Brinke gaf kort na de finish aan dat hij last had van hoofdpijn en dat hij mogelijk nog veel meer tijd had kunnen verliezen. "Na 35 kilometer waren we bijna gecrasht", zei Ten Brinke in een interview dat te horen is op onze radiozender.

"We gingen over een aantal kleine jumps, toen we plotseling in een diep gat terechtkwamen. De auto leek te gaan rollen, maar ik draaide precies de goede kant op waardoor we op de wielen in het gat klapten."

Ten Brinke liep bij zijn hachelijke moment wel schade op. "We stonden behoorlijk vast en mijn banden lagen eraf. Daardoor hebben we een kwartier staan kloten om alles weer op orde te krijgen."

Door een fout in het roadbook en een eigen fout verloor de Nederlander nog meer tijd. "Maar ik hoor dat we nog steeds in de top tien staan, dus dat is wel redelijk volgens plan. Voor een slechte dag was het niet heel slecht."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen