Carlos Sainz: Voel mij beter in de auto

Carlos Sainz Bahrein 2023

Carlos Sainz kijkt met gemengde gevoelens terug op de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië. De Ferrari-coureur mag de race aanvangen vanaf de vijfde plaats.

Tijdens kwalificaties moet Carlos Sainz vaak zijn meerdere erkennen in teamgenoot Charles Leclerc. De Monegask is erg goed over één ronde terwijl Sainz vaak in de race boven komt drijven. Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië waren de rollen omgedraaid. De Spanjaard wist zijn teamgenoot te verslaan en mag de race als vijfde aanvangen. Terugkijkend op de kwalificatie weet Sainz niet of hij tevreden moet zijn.

Outlap

“Van de ene kant ben ik blij maar van de andere kant ook niet. De outlap was helemaal niet goed. We lieten twee auto’s voorbij waarvan we dachten dat ze met een snelle ronde bezig waren. Dit bleek niet zo te zijn en achteraf hielden ze mij op.” Dat liet de Spanjaard weten aan Formula 1. “Ik heb tussen de twee en drie tienden verloren in de eerste sector. Ik moest echt pushen om die tijd goed te maken in de andere sectoren. Het positieve is dat ik mij een stuk beter voel in de auto.”

Lees ook: Dennis Hauger wint Formule 2 sprintrace in Melbourne

Lees ook: O'Sullivan erft winst Formule 3 na diskwalificatie Colapinto

Lees ook: Sergio Pérez baalt van mislukte kwalificatie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden