Daniel Ricciardo hoopt op regen tijdens GP Monaco

Daniel Ricciardo gp Monaco

De McLarens toonden dit weekend een goede pace. Daniel Ricciardo leek na zijn crash in VT2 echter niet meer op snelheid te komen. Hij heeft zich weten te kwalificeren op een veertiende plaats. Teamgenoot Lando Norris is wel in Q3 terecht gekomen. Hij start de race vanaf de vijfde positie. 

Na de crash op de vrijdag heeft Ricciardo snel weer het vertrouwen in de auto gevonden. In de derde vrije training was hij weer op de baan te vinden, waar gelijk wat aan de afstelling van de auto is gewerkt. "In Q1 kwamen we goed op snelheid. We hebben wat aanpassingen gedaan na VT3. Er waren wat foutjes in Q1, dus wat dat betreft zaten we op een redelijke positie", zegt hij tegen F1.com

Bergafwaarts na Q1

Er zat in de prestaties van de Australiër na Q1 geen verbetering, terwijl dit bij de concurrentie wel het geval was. Ricciardo had last van weinig grip, waardoor hij met zijn rondetijden niet kon tippen aan de rest van het veld. Hij is in dit tweede deel van de kwalificatie dan ook uitgeschakeld: "Normaal gesproken word je dan beter en beter, maar dat is het punt waar we de grip niet konden behouden. De grote stap, die de meeste anderen wel hadden gezet, konden wij niet maken." 

Regen is enige hoop

Veel coureurs die buiten de top 10 starten, hopen dat de voorspelde regen ook daadwerkelijk tijdens de race gaat vallen. Ook Riccardo heeft een klein sprankje hoop dat dit gaat gebeuren. Omdat inhalen op dit circuit haast niet mogelijk is, is de enige kans op punten als er op de baan iets onverwachts gebeurt. En regen kan daar zomaar een belangrijke factor in spelen. "Ik weet dat ze zeggen dat er kans is op regen en storm. Hopelijk is dat aan de orde. Dat kan het wat spannender maken." 

Lees ook: Mercedes staat een lastige zondag te wachten

Lees ook: Sebastian Vettel erg tevreden met kwalificatie resultaat

Lees ook: Rode vlag zorgde voor het missen van Q3

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden