Esteban Ocon: Er zat zeker meer in

Esteban Ocon Grand Prix van Spanje Alpine

Esteban Ocon is zeer gefrustreerd na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje. De Fransman moet genoegen nemen met een twaalfde startplaats.

Esteban Ocon wist zijn teamgenoot vrij eenzoudig te verslaan in de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje. Alonso lukte het niet om uit het eerste deel van de kwalificatie te komen. Ocon lukte dit wel maar kwam in het tweede deel niet verder dan een twaalfde plaats. De Fransman denkt dat er zeker een plek bij de top tien in had gezeten. De verschillen waren klein en er zaten net een aantal dingen tegen volgens de Alpine-coureur.

Esteban Ocon Alpine Grand Prix van Spanje
Foto: Alpine Media Pool

Snellere outlap verplicht

“Ik ben erg gefrustreerd want ik voel dat er nog wel iets in de auto zat. Natuurlijk waren we niet zomaar in het derde deel van de kwalificatie terecht gekomen maar het had toch zeker gekund.” Dat liet de Fransman weten tegenover Formula 1. Hamilton klaagde eerder al dat niet iedereen zich aan de regels hield. Als coureur mocht je namelijk niet een hele langzame outlap rijden. “Die regel heeft ons veel gekost maar we hebben hem wel gerespecteerd. Door de regel waren de banden aan het einde van de ronde veel te warm, dat heeft ons veel tijd gekost. Uiteindelijk is het voor iedereen hetzelfde maar ik ben benieuwd of de wedstrijdleiding hier nog naar gaat kijken.” Ocon geeft aan dat hij nog meerdere nieuwe banden over heeft. “Dat geeft ons een strategisch voordeel voor de race van morgen.”

Lees ook: Haas zonder upgrades met twee auto’s in top tien

Lees ook: Hamilton: Meerdere coureurs hielden zich niet aan de regels

Lees ook: Vettel en Stroll gestrand in Q1 met moeilijke Aston Martin

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden