Esteban Ocon: Sterke kwalificatie als team

Header liveblog 1 Bahrein

Esteban Ocon spreekt van een sterke kwalificatie voor het team van Alpine. Zelf kwalificeert hij zich als vijfde en teamgenoot Fernando Alonso als zevende. "Met beide auto's in de top tien kwalificeren is erg sterk", aldus Ocon tegen F1.com.

Ocon kende afgelopen seizoen al een ijzersterke race op het Jeddah Corniche Circuit. Hij werd vlak voor de finish ingehaald door Valterri Bottas en behaalde daarmee de vierde plaats. Nu liet hij opnieuw zien snel te zijn op het stratencircuit in Saoedi-Arabië. "Of ik de geheime sleutel heb tot dit circuit weet ik niet, maar het was zeker een geweldige kwalificatie."

Doel in de race

Vorig jaar liep Ocon het podium vlak voor de eindstreep mis. Wanneer hem gevraagd wordt wat het doel dit jaar zal zijn is Ocon duidelijk. "Ons doel is om het altijd zo goed mogelijk te doen, maar het podium zit zeker in ons hoofd."

 

Risico

De Fransman is blij dat Mick Schumacher ongedeerd is na zijn crash. Zelf had hij bijna een vergelijkbaar moment in Q3. "Het is een snel en technisch circuit, maar ik ben blij met het risico dat ik heb genomen, het heeft zich uitbetaald", sluit hij af.

Lees ook: Max Verstappen: Niet comfortabel met de auto

Lees ook: BREAKING: Mick Schumacher niet in actie tijdens GP van Saoedi-Arabië

Lees ook: George Russell: We werken hard maar maken geen progressie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden