Esteban Ocon: We hebben een groot probleem

Esteban Ocon Alpine

Esteban Ocon is na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Frankrijk helemaal niet te spreken over de auto. Volgens de Fransman is die de laatste races erg onvoorspelbaar.

Esteban Ocon is allesbehalve tevreden na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Frankrijk. Als Fransman rijdend voor een Frans team in Frankrijk staat de druk er vol op dit weekend. Ocon zal zeer goed willen presteren maar tot op heden lijkt dat nog niet te gaan lukken. Hij eindigde de kwalificatie als twaalfde. Door verschillende gridstraffen mag hij wel in de top tien starten.

Analyseren

“We kwamen veel tekort om kans te maken op Q3. We stonden bijna onderaan tijdens de laatste vrije training. We hebben een groot probleem met de auto.” Dat liet de Fransman weten tegenover F1.com. “De laatste races is de auto heel inconsistent. De ene keer is de auto goed en de andere keer totaal niet. Dit is gewoon niet waar we horen te staan, we horen gewoon bij de beste tien te staan.” Volgens Ocon heeft het tegenvallende resultaat niets te maken met de meegebrachte upgrades. “De problemen waren er ook al voor de upgrades, ik zou niet weten wat het is. We moeten zorgen dat we daarachter komen.”

Lees ook: Sergio Pérez: Voor de kwalificatie was het mijn slechtste weekend ooit

Lees ook: Charles Leclerc: Ik moet Carlos bedanken

Lees ook: Max Verstappen: We hebben zondag heel goede auto

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden