Fernando Alonso: We hadden voor P12 kunnen gaan

Fernando Alonso Alpine GP Spanje

Fernando Alonso is allesbehalve tevreden na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje. De Spanjaard vloog er tijdens zijn thuisrace al uit in het eerste deel van de kwalificatie. Alonso verwacht niet dat het voor de race makkelijk gaat worden.

Fernando Alonso zal afgelopen week met veel plezier vooruit hebben gekeken naar de Grand Prix van Spanje. Voor de Spanjaard is het niet alleen een thuisrace maar het is ook het circuit waar hij in 2013 zijn laatste Formule 1 race won. De Alpine ging tijdens de kwalificatie niet erg goed. Teamgenoot Esteban Ocon wist er nog een twaalfde startplek uit te halen. Fernando Alonso zelf kwam niet verder dan een zeventiende plaats. De Alpine-coureur zal aardig wat plekken goed moeten maken om nog punten te pakken.

Q2 was altijd het maximum

Tijdens zijn ronde in het eerste deel van de kwalificatie had Alonso veel last van verkeer. Hij denkt zelf dat het er zonder verkeer heel anders uit had kunnen zien. “Er zat maar een tiende tussen ongeveer, het was zonder verkeer dus echt wel mogelijk geweest om uit Q1 te komen.” Dat liet Alonso weten tegenover Formula 1. Mocht het wel gelukt zijn had er ook niet heel veel meer ingezeten. “Q2 was sowieso het maximaal haalbare van vandaag. Vergeleken met gisteren zijn we gewoon snelheid verloren. Ik denk dat we als team op de twaalfde en dertiende plaats hadden moeten staan.” Of hij nog punten kan pakken vraagt hij zichzelf ook af. “Het zal erg moeilijk worden morgen. Het resultaat van vandaag is erg teleurstellend maar we moeten het er maar mee doen.”

Lees ook: Leclerc pakt pole position voor Grand Prix van Spanje

Lees ook: Max Verstappen: Jammer, maar goed om op eerste startrij te staan

Lees ook: Charles Leclerc: We gaan voor een één-twee

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden