Mick Schumacher vindt handhaving track limits onduidelijk

Mick Schumacher Frankrijk

Mick Schumacher heeft Q2 moeten missen dankzij track limits in zijn laatste snelle ronde. In complete onwetendheid is zijn tijd afgenomen, omdat Schumacher zelf niet het idee heeft dat hij iets fout heeft gedaan. Volgens hem heeft dit ook te maken met de aanpak van de rest van het weekend, waar vrijwel geen aandacht aan track limits is besteed. 

De Duitse coureur had een verrassend snelle tijd gezet aan het einde van Q1, waardoor hij ruimschoots door zou zijn naar de volgende ronde van de kwalificatie. Deze vreugde was echter van korte duur, omdat de tijd van deze snelle ronde werd afgenomen, door zogenoemde track limits. Voor Schumacher kwam deze straf uit het niets, omdat er eerder in het weekend, tijdens de trainingen, niet op track limits is gelet. 

Schumacher vindt het daarentegen wel terecht dat zijn tijd is afgepakt, want "er is een regel, en die regel geldt voor iedereen."

Waarschuwing

Voor Schumacher kwam zijn straf als een verrassing, omdat er tijdens de vrije traingen geen rekening werd gehouden met het overschrijden van de toegestane lijnen. Dit lijkt de Duitser in het vervolg iets om wel aandacht aan te besteden, omdat dit onduidelijkheid bij de coureurs kan wegnemen. "Ik denk dat het goed was geweest als ik dit had geweten in de vrije training. Niemand heeft me iets verteld. Ik reed precies dezelfde lijn tijdens training een, twee en drie. En het feit dat mijn tijd daardoor is afgenomen in kwalificatie, misschien zou een waarschuwing als 'dat zal niet toegestaan zijn in de kwalificatie' goed zijn. Dan weet je wat je mag doen en wat niet. In mijn geval was ik ervan overtuigd dat wat ik deed, gewoon mocht", zo laat hij weten tegenover F1.com.

Lees ook: Yuki Tsunoda blij met resultaat in top 10

Lees ook: Daniel Ricciardo: Moeite om die laatste paar tienden te vinden

Lees ook: Sebastian Vettel: Iedereen gaat problemen met banden krijgen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden