Christian Horner: Personeel moet niet rekening betalen budgetcap

Christian Horner aan de pitmuur kwalificatie GP Saoedi-Arabië 2022

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner zou het een regelrechte ramp vinden wanneer teampersoneel het kind van de rekening zou worden van de budgetcap. Door de hoge inflatie zeggen teams moeite te hebben met onder de budgetcap te blijven. Het personeel van de teams mag daar niet onder lijden, laat Horner weten tegenover Motorsport.com.

De hoge inflatie zorgt er voor dat sommige teams niet onder de budgetcap blijven. De Engelse teambaas maakt zich voornamelijk zorgen over de gevolgen van werknemers ten aanzien van de budgetcap. Volgens hem is werknemers ontslaan of salaris inhouden de enige manier om onder de 135,8 miljoen euro te blijven wanneer die FIA niks doet, volgens Horner is dat niet eerlijk: Het zou beschamend zijn voor de Formule 1 als we mensen moeten ontslaan voor iets wat buiten hun eigen kunnen ligt", aldus Horner.

Kosten om te racen

Red Bull is niet het enige team dat klaagt over de budgetcap. De financieel sterke teams zoals Ferrari en McLaren lieten weten dat zij over het geldplafond heen zullen gaan en dat er moet worden gekeken naar mogelijkheden om teams tegemoet te komen. Teams tegen een verhoging van de budgetcap, Haas, Williams, Alfa Romeo en Alpine, denken dat de financieel sterke teams bij een hoger budget meer geld in de ontwikkeling van de auto zullen steken. Horner wil daar niets van weten: "We willen een verhoging omdat we dan de kosten van verschillende componenten en kosten van de vracht kunnen vergoeden, dingen die nodig zijn om te racen."

Compensatie

Eerder werd bekend dat de FIA met een compensatie komt voor de teams. Deze is er uiteindelijk gekomen omdat Haas en Alpine overstag zijn gegaan. "Wanneer de compensatie voor iedereen gelijk is doen wij mee", laat Alpine teambaas Otmar Szafnauer weten. Guenther Steiner, teambaas van Haas kan ook leven met de verhoging: "Alle teams krijgen een gelijk bedrag, ook de teams die onder de budgetcap bleven", aldus de Italiaanse teambaas. De hoogte van de compensatie is nog niet bekend, maar de verhoging wordt gefinancierd door Liberty Media, het bedrijf dat eigenaar is van de Formule 1.

Lees ook: Compromis in budgetcapstrijd: meer geld voor alle teams

Lees ook: Nieuw motorenreglement voor 2026 in juli bekend

Lees ook: lfa Romeo met genoeg onderdelen richting Silverstone

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen