Formule 1-directeur Peter Bayer legt per direct werkzaamheden neer

door Steffie van Hamersveld
Peter Bayer formule 1 directeur

De FIA kondigde woensdagavond aan dat Peter Bayer per direct zijn werkzaamheden neerlegt. De Formule 1-directeur en secretaris-generaal zal tijdelijk worden vervangen door Shaila-Ann Rao, voormalig adviseur van Toto Wolff en Mercedes.

Bayer was sinds 2017 actief als secretaris-generaal bij de Formule 1 en is sinds het einde van vorig seizoen ook aangesteld als directeur van de koningsklasse van de autosport. Op woensdagavond maakte de FIA echter bekend dat de Oostenrijker zijn werkzaamheden met onmiddellijke ingang heeft neergelegd. “De FIA wil hem hartelijk bedanken voor de dingen die hij de afgelopen vijf jaar heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de autosport”, is te lezen in de verklaring. Over de reden van het vertrek van Bayer wordt niets benoemd in het bericht.

 

Geen onbekende

De werkzaamheden van Bayer worden de komende tijd waargenomen door Shaila-Ann Rao. De interim-directeur is geen onbekende voor de FIA. Van 2016 tot 2018 was Rao al actief als juridisch directeur bij de FIA. In 2018 vertrok Rao als algemeen adviseur naar Mercedes en sinds 2021 was zij speciaal adviseur van Mercedes teambaas Toto Wolff.

Recente ontwikkelingen

Peter Bayer is de laatste maanden nauw betrokken geweest bij recente ontwikkelingen in de Formule 1. Zo was hij eindverantwoordelijk voor het onderzoek over de Grand Prix van Abu Dhabi 2021. Naar aanleiding van de resultaten van dit onderzoek heeft FIA-president Mohammed Ben Sulayem veranderingen aangebracht in de structuur van de organisatie. Zo zijn er tegenwoordig twee race directors en ook een virtual control room.

Lees ook: Formule E-coureurs blikken vooruit op nieuw circuit Jakarta

Lees ook: Carlos Sainz baalt van inconsistente wedstrijdleiding

Lees ook: Mogelijke aanpassingen Red Bull om competitief te blijven

door Steffie van Hamersveld

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden