Carlos Sainz baalt van inconsistente wedstrijdleiding

carlos sainz spanje 2022

Carlos Sainz vindt de manier waarop de FIA tijdens het raceweekend in Monaco straffen heeft uitgedeeld oneerlijk. Volgens hem is er geen duidelijke lijn getrokken. Hierdoor werden gevaarlijke situaties niet bestraft, maar andere gebeurtenissen juist wel. Volgens de Spanjaard moet hier consistenter in gehandeld worden.

Naar aanleiding van het hinderen van Lance Stroll in de derde vrije training, kreeg Sainz een boete van 25.000 euro en ontving hij zijn derde reprimande van het seizoen. Hij erkende direct na de sessie dat hij fout zat en bood zijn excuses aan bij de Aston Martin-coureur. Echter, er zijn volgens hem wel ergere zaken gebeurd in hetzelfde raceweekend, die niet bestraft werden en daar is de Spanjaard niet blij mee.

carlos sainz monaco 2022

Ophouden Williams

Sainz werd in de race in zijn outlap opgehouden door Nicholas Latifi en daardoor verloor hij de positie aan Sergio Pérez en won hij niet de wedstrijd. Ook zijn teamgenoot, Charles Leclerc, werd behoorlijk opgehouden na diens pitstop, door Alexander Albon, de andere Williams-coureur. Maar deze twee voorvallen werden niet bestraft. Sainz vindt dat niet eerlijk en noemt dat inconsistent van de FIA. Deze gebeurtenissen zijn namelijk gebeurd tijdens de race; op het moment dat er iets op het spel stond. 

Onbegrijpelijk

De Spanjaard is dan ook niet te spreken over het handelen van de wedstrijdleiding. "Ik ben dit weekend in Monaco ontelbare keren opgehouden, zowel op een gevaarlijke als ongevaarlijke manier. Wat ik niet begrijp, is dat wij als team 25.000 euro boete hebben gekregen toen ik iemand hinderde. Daar was ik schuldig aan en ik heb me verontschuldigd aan Lance, maar ik snap niet waarom andere zaken niet eens onderzocht werden." Ook teambaas Mattia Binotto is het niet eens met dit handelen van de FIA. "We moeten deze beslissingen accepteren, maar dat betekent niet dat we het er ook mee eens zijn", aldus Binotto.

Lees ook: Mogelijke aanpassingen Red Bull om competitief te blijven

Lees ook: Daniel Ricciardo over helm: FEA niet op iemand gericht

Lees ook: Fernando Alonso rijdt al vijf races met armblessure

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden