Formule E-coureurs blikken vooruit op nieuw circuit Jakarta

Formule E jakarta 2022

De Formule E reist aankomend weekend af naar Jakarta. Het snelle en bochtige circuit in Indonesië staat dit seizoen voor het eerst op de kalender. De Formule E-coureurs blikken vooruit op de nieuwe baan.

Het Formule E-seizoen is alweer halverwege en aankomend weekend staat de race in Jakarta op de planning. Voor het eerst zullen de elektrische bolides racen op het circuit in Indonesië. De coureurs kijken ernaar uit om de nieuwe baan te ontdekken. Volgens Oliver Rowland, coureur van Mahindra Racing, is een nieuwe baan een goede gelijkmaker. “Vooral voor de minder ervaren coureurs is dat fijn, omdat iedereen de baan nog moet leren kennen”, zeg Rowland. Zijn teamgenoot Alexander Sims denkt dat het vooral belangrijk is om snel in het ritme te komen. Het 2,37 kilometer lange circuit door het grootste park van Zuid-Oost Azië telt maar liefst achttien bochten. “Er zijn veel vloeiende bochten die snel in elkaar overgaan. Als je dan één bocht verpest is je hele ronde weg”, aldus Sims.

 

Goede lijn doorzetten

Regerend wereldkampioen Nyck de Vries is enthousiast over de lay-out van de baan, die er snel en vloeiend uitziet. “De bochten lijken niet te krap en lekker vloeiend, dat is een fijne rijervaring voor ons als coureurs”, aldus de Mercedes EQ-coureur. Teamgenoot Stoffel Vandoorne kijkt uit naar de uitdaging van een nieuw circuit. “Ik vind het leuk om nieuwe circuits te ontdekken, ik hou van die uitdaging”, zegt de huidige aanvoerder van het kampioenschap. “We hebben vorige keer een goede race gehad en we hopen in die lijn door te kunnen gaan.” Mercedes EQ staat momenteel met 176 punten bovenaan in het constructeurskampioenschap.

Logische keuze

Dat Jakarta als nieuw circuit op de Formule E-kalender staat is een logische keuze. De hoofdstad van Indonesië is al enige tijd bezig met verduurzaming, als gevolg van klimaatverandering en overstromingen. De overheid wil bijvoorbeeld dat in 2030 alle stadsbussen volledig elektrisch zijn en de stad gaat haar inwoners stimuleren om ‘groene’ auto’s aan te schaffen. De laatste twee races van het seizoen zullen eveneens in Azië worden verreden, namelijk in Seoul, Zuid-Korea.

Lees ook: Werkdruk in de autosport tegengaan, maar hoe?

Lees ook: F1 aan Tafel: WK-strijd tussen Pérez en Verstappen louter hypothetisch

Lees ook: F1 aan Tafel: Ferrari vergeet te winnen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden