Günther Steiner wil geen verhoging budgetcap

gunther steiner monaco 2022

Günther Steiner is tegen een mogelijke verhoging van de budgetcap. Hier is sprake van dankzij de inflatie en hoge energiekosten. Volgens Steiner zullen vooral de grote teams van een dergelijke verandering profiteren, wat zal zorgen voor grotere verschillen op de baan.

De beruchte budgetcap van 145 miljoen dollar is momenteel weer een populair onderwerp. De stijgende inflatie en hoge energiekosten door de situatie in Rusland en Oekraïne maakt de discussie niet bepaald makkelijker. De teambaas van Haas geeft aan dat vooral de grote teams klagen over de het budgetplafond. Christian Horner heeft zelfs gezegd dat zijn team het seizoen misschien niet eens kan uitrijden met de huidige limieten. Ook Toto Wolff geeft aan dat de duurdere vracht en de energiekosten het team dit seizoen zo'n 8 miljoen pond extra kosten.

kevin magnussen monaco auto 2022

Foto: Haas F1 Team Media (LAT Photo)

Afspraak is afspraak

Toch is Steiner niet overtuigd van een verhoging van de budgetcap: "Ik bedoel, we moeten het allemaal redden. Ik heb geen baan meer als ik mijn baas vertel dat we het einde van het seizoen niet gaan halen. Dat is mijn werk. We moeten wel, want als je het seizoen niet afmaakt, krijg je volgend jaar geen geld." Met de huidige reglementen, waarin het vaste bedrag staat vermeld, weet Steiner wel om te gaan: "Mijn oplossing is dat ik het op een of andere manier moet laten werken, en ik denk dat de meeste teambazen dezelfde oplossing hebben", zo laat hij weten volgens Motorsport.com.

Bijzondere situatie

Andreas Seidl, teambaas van McLaren, heeft eerder al aangegeven dat hij zich wil houden aan de reglementen, maar dat er voor deze situatie gekeken moet worden wat mogelijk is. Hij is samen met Wolff campagne aan het voeren om het budgetplafond eenmalig te verhogen vanwege de onverwacht hogere kosten. 

Lees ook: Toto Wolff: Achterstand Hamilton komt door pech

Lees ook: IndyCar vanaf 2023 met duurzamere brandstof van Shell

Lees ook: Formule 1-directeur Peter Bayer legt per direct werkzaamheden neer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen