Verstappen wint op dominante wijze na snelle inhaalrace

Max Verstappen P1 Race Belgium 2022

Na een start vanaf de veertiende positie, wist Max Verstappen zich op ultrasnelle wijze naar voren te werken tijdens de Grand Prix van België. Toen de Nederlander eenmaal aan kop lag, was het een kwestie van alles onder controle houden om verzekerd te zijn van wederom een overwinning. 

Het was een hectische eerste ronde waarbij het een lastige taak was om uit de problemen te blijven. "Er gebeurde heel veel bij de coureurs voor mij, maar nadat de safety car voorbij was ging het heel goed", vertelde Verstappen direct na de race tegenover Martin Brundle. "Op de juiste plekken haalde ik coureurs in en we kregen de mogelijkheid om goed op de banden te letten. Toen we aan kop lagen was het vooral belangrijk om alles goed te managen." 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

 

"Alles klopte"

Volgens de Nederlander was het een geweldig weekend op het circuit van Spa-Francorchamps. "Van tevoren had ik niet verwacht dat het zo'n goed weekend zou zijn. Alles klopte." Het succesvolle weekend smaakt dan ook zeker naar meer en het team blijft hard door werken om meer van dit soort dominante weekenden te behalen. Inmiddels komt een tweede overwinning van het kampioenschap steeds dichterbij aangezien Verstappen nu een voorsprong heeft van 93 punten op de nummer twee in het kampioenschap, Sergio Pérez. 

Lees ook: Max Verstappen wint probleemloos de Grand Prix van België

Lees ook: Grand Prix van België ook in 2023 op kalender

Lees ook: Jack Doohan behaalt eerste F2 feature race overwinning op Spa 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden