Grand Prix van België ook in 2023 op kalender

1920x1080-Spa-Francorchamps-GP-België-2018

De Grand Prix van België zal ook in 2023 verreden worden. Het circuit waar huidig weekend geracet wordt, dreigde van de kalender te verdwijnen, tot teleurstelling van vele coureurs en fans. Nu is bekend gemaakt dat het contract met het circuit een jaar is verlengd.

Het is voor velen een grote opluchting dat de Formule 1 volgend seizoen terugkeert naar Spa. Het Circuit de Spa-Francorchamps is een historisch circuit, waardoor meerdere coureurs dit onmisbaar vinden op de kalender. Onder andere Lando Norris heeft zich uitgesproken over een mogelijk vertrek van de Grand Prix van België. Norris noemt Spa-Francorchamps een iconisch circuit die dankzij de bijzondere lay-out uitdagend voor de coureurs. 

Door mislukte onderhandelingen met Zuid-Afrika om ook een grand prix te organiseren, is er op de kalender van 2023 toch nog plaats voor Spa-Francorchamps, zo meldt Dieter Rencken. De Formule 1 is alsnog gebrand om in Afrika te gaan racen. Voor nu ligt dit plan klaar voor 2024. 

Groeiende populariteit

Door de groeiende populariteit van de sport bieden steeds meer landen zich aan als plek waar een grand prix gehouden kan worden. Dit brengt de huidige circuits op de kalender in gevaar, waaronder ook Spa-Francorchamps. Afgelopen week is al bekend geworden dat we de Grand Prix van Frankrijk niet met regelmaat terug gaan zien, iets wat ook met Spa-Francorchamps dreigde te gebeuren. Nu is een mogelijk vertrek van de kalender in ieder geval een jaar uitgesteld.

Lees ook: Video-update: Max Verstappen start P14 dankzij motorwissel Tsunoda

Lees ook: Jack Doohan behaalt eerste F2 Feature race overwinning op Spa

Lees ook: McLaren hoopt op punten in België

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden