Christian Horner: Er is veel interesse in het stoeltje naast Verstappen

door Shakyra van den Heuvel
red Bull Imola

Het is algemeen bekend dat het stoeltje naast Max Verstappen niet de meest comfortabele plek is op de F1-grid. Meerdere coureurs zoals Pierre Gasly en Alex Albon konden de druk niet aan en daarbij ook de hoge verwachtingen niet waarmaken. Nu de plek van Pérez volgens insiders binnen Red Bull wankelt, zegt Christian Horner bij SkySports dat er veel interesse is in het stoeltje naast Verstappen.

Sergio Pérez heeft tot het einde van 2024 een contract bij Red Bull, hierna is het stoeltje naast Verstappen vrij. Het zal één van de meest gewilde plekken zijn op de grid.Het is dan de vraag wie er het meest geschikt is om deze plek op te vullen en de directe concurrent van Verstappen wordt. Verschillende namen worden al genoemd zoals Daniel Ricciardo, Yuki Tsunoda en zelf Liam Lawson zou een kandidaat kunnen zijn. Deze drie coureurs, maar ook Max Verstappen zelf komen uit de Red Bull-familie en zijn daar opgeleid tot het hoogste niveau. Ondanks dat ze hier altijd trouw aan zijn, maken ze nu ook bekend dat ze ook eens buiten het team willen kijken naar anderen. Christian Horner zegt tegen SkySports dat het niet makkelijk is om de teamgenoot van Verstappen te zijn. Sommige coureurs willen die uitdaging aan gaan, maar sommigen ook niet. Ook geeft hij aan dat er buiten zijn eigen team veel interesse is in het tweede zitje bij Red Bull. Horner vertelt ook dat hij liever binnen zijn eigen poule kijkt naar waardige kandidaten, maar dat het soms niet anders kan dan er even buiten te kijken naar de andere opkomende talenten. 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Lando Norris

Zo wordt Lando Norris van McLaren al een tijdje genoemd. Verstappen en Norris zien het zelf ook wel zitten om als teamgenoten te racen met en tegen elkaar. "Lando is een geweldige coureur. Hij is een groot talent, een grote persoonlijkheid en uiteraard een van de coureurs die je in de gaten houdt. Er is op dit moment een generatie coureurs met ontzettend veel talent", aldus teambaas Red Bull Christian Horner tegenover SkySports. Dat Verstappen en Norris in de toekomst teamgenoten worden, hebben zij zelf de wereld ingebracht. Toen hen beiden hier naar gevraagd werd, gaven ze aan dat ze die samenwerking wel zagen zitten maar dat het jammer was dat Lando Norris nog een contract heeft tot 2025 bij McLaren. 

 

Lees ook: Olav Mol: Hij komt in de buurt van rookie Verstappen

Lees ook: Rolf Meter in F1 aan Tafel: F1 moet anders in beeld worden gebracht

Lees ook: Hero or Zero: De Grand Prix van Japan

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden