Felipe Massa: Verstappen zal tot 2026 domineren

Max Verstappen Spa

Oud-Formule 1-coureur en vicekampioen van 2008 Felipe Massa denkt dat Max Verstappen tot 2026 gaat domineren in de Formule 1. "Verstappen is superieur, Red Bull is superieur. Niemand is van hetzelfde kaliber als Verstappen", stelt de Braziliaan.

Max Verstappen is hard op weg naar zijn derde wereldtitel in de Formule 1 op een rij. Waar Verstappen in 2021 een titanenduel uitvocht met Lewis Hamilton en in de slotronde van 2021 kampioen werd, werd de Nederlander vorig jaar vier races voor het einde kampioen en het lijkt erop dat Verstappen dit jaar opnieuw vroeg kampioen gaat worden. Het gat naar naaste belager en teamgenoot Sergio Perez is namelijk 125 punten. Aangezien Red Bull een gezond gat heeft naar de concurrentie en de regels pas in 2026 op de schop gaan, denkt oud-Ferrari-coureur Felipe Massa dat Red Bull en Verstappen tot 2026 elk jaar kampioen worden. 

"Tot de nieuwe reglementen van 2026 zal Verstappen alles winnen", voorspelt de coureur die tussen 2002 en 2017 actief was in de Formule 1 en in 2008 voor 30 seconden wereldkampioen was. "Tot die tijd gaat er op het gebied van reglementen weinig veranderen. Verstappen is superieur, Red Bull is superieur en dus zal Verstappen tot 2026 elk jaar kampioen worden. Normaal gesproken met een grote regelwijziging gaat de rangorde op de schop en moeten we zien of Red Bull hetzelfde kan presteren als nu, maar eerlijk gezegd is niemand van het kaliber Verstappen", vertelt Massa aan de Spaanse krant Marca.

Felipe Massa Max Verstappen 2021

Lees ook: Alfa Romeo wil zevende worden in WK

Lees ook: Christian Horner: Hebben Perez nog niet afgeschreven

Lees ook: Mattia Binotto moet Szafnauer gaan opvolgen bij Alpine

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden