Geen optimale vrijdag voor Max Verstappen

Max Verstappen Singapore

De vrijdag in Singapore was voor Max Verstappen niet zo succesvol als hij had gehoopt. Hij eindigde de trainingen als tweede en vierde, maar had graag meer meters willen maken. Hij is echter niet ongerust door zijn mindere prestatie in de tweede vrije training.

Max Verstappen heeft op zijn verjaardag geen snelste tijd kunnen zetten aan het einde van beide sessies. De eerste training had hij deze wel voor geruime tijd in handen, maar uiteindelijk weet Lewis Hamilton deze tijd te verbeteren. Hij is daarentegen wel tevreden over het resultaat dat hij in deze training heeft behaald: "We begonnen de dag goed in de eerste vrije training. De auto werkte goed." Tijdens de tweede vrije training is de Nederlander maar amper in actie gekomen. Hier moet hij het dan ook doen met een vierde tijd, achter Carlos Sainz, Charles Leclerc en George Russell. 

Max Verstappen Singapore circuit

Foto: Red Bull Content Pool (Clive Mason / Getty Images)

Niet alles eruit gehaald

Tijdens de tweede vrije training heeft Verstappen slechts acht rondes gereden, iets wat hij liever anders had gezien. Maar juist door deze korte tijd op de baan maakt hij zich niet druk om het mindere resultaat: "De tweede training is niet representatief voor wat we kunnen." Om enkele dingen aan de auto te veranderen is er veel gesleuteld aan de Red Bull bolide, maar dat duurde langer dan verwacht. "Toen we daarna weer wat anders wilden proberen, duurde dat ook weer lang om aan te passen", vervolgt hij.

Gefocust op kwalificatie

Op een stratencircuit als deze, moet het eigenlijk op de zaterdag al gebeuren. Door het moeilijke inhalen is een goede startpositie cruciaal, en die wordt tijdens de kwalificatie bepaald. "Maar het gaat hier toch vooral om de snelheid over één ronde. De long runs zijn hier niet zo belangrijk en bovendien hebben we in de eerste training wel iets kunnen doen."

Lees ook: Hero or Zero: VT1 & VT2 GP Singapore

Lees ook: Carlos Sainz snelste in VT2, Verstappen vierde

Lees ook: Hamilton start GP-weekend Singapore als snelste

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden