Hamilton over strijd met Verstappen in 2021: "Ben ik beroofd? Ja"

Verstappen en Hamilton omhelsing - Hongarije 2022

Lewis Hamilton heeft in een diepgaand interview met GQ Magazine gesproken over verschillende aspecten van zijn recente jaren in de Formule 1, waaronder een opvallend onderwerp: zijn verloren titelstrijd tegen Max Verstappen in 2021.

De zevenvoudig wereldkampioen gaf een blik op de toekomst met Ferrari, maar keek ook terug naar het verleden, met name het donkerste moment uit zijn carrière toen hij het wereldkampioenschap verloor in het gevecht met Max Verstappen.

Hamilton gaf toe bewust te zijn geweest van zijn gedrag tijdens de 'wandeling' naar Max Verstappen om hem te feliciteren. "Ik was me ervan bewust dat er een mini-me naar me keek. Ik zei tegen mezelf dat dat het moment was waarop ik mijn leven bepaalde en ik denk dat dat het was, ik was me ervan bewust: 'de volgende 50 meter die ik ga lopen, zijn de meters waar ik val en sterf of de meters waar ik weer opsta.'"

Hamilton verliest wereldtitel

De Mercedes-coureur leek de achtste titel in Abu Dhabi binnen handbereik te hebben, maar de crash van Nicholas Latifi veroorzaakte een kettingreactie waardoor Verstappen in de laatste ronde kon aanvallen op zachte banden tegen de meer dan versleten harde banden van Hamilton.

"Ben ik beroofd? Ja", herhaalde Hamilton tijdens zijn interview met GQ. "Als ik beelden van die race tegenkom, doet dat me nog steeds pijn, maar ik heb vrede met mezelf."

De 39-jarige coureur benadrukte hoe belangrijk het voor hem was om zijn vader aan zijn zijde te hebben op dat moment. "We gingen samen door de achtbaan van het leven, met zijn ups en downs, en op de dag die me het meeste pijn deed, was hij er. Hij leerde me om altijd rechtop te staan, met opgeheven hoofd."

Lees ook: Verruilt Robert Van Overdijk Formule 1 voor voetbal?

Lees ook: Mercedes kijkt uit naar Japan: "Dit wordt een serieuze test voor onze auto"

Lees ook: F1 aan tafel: "Adrian Newey blijft bij Red Bull"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden