Max Verstappen: Het is een lang seizoen

Verstappen podium Baku 2023

Max Verstappen is, ondanks zijn tweede plek, niet helemaal tevreden met zijn race en het weekend. Hij had hogere verwachtingen van het weekend. Ook kwam de safety car op een ongelukkig moment voor hem.

Max Verstappen kijkt met onvrede terug op zijn weekend in Baku. De Nederlander werd tweede tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan, maar had een hoger resultaat verwacht. Ook had hij ongeluk met de safety car die op de baan kwam, vlak ervoor was hij naar binnen gegaan voor nieuwe banden. Echter, ziet Verstappen in dat het seizoen nog lang is. Volgende week rijdt het Formule 1-circus in Miami, waar de kansen weer open liggen voor de Red Bull coureur. 

Oververhit

Vlak voordat de safety car, die veroorzaakt werd door Nyck de Vries, op de baan kwam, ging Verstappen naar binnen. Hierdoor had hij veel tijd verloren en moest hij meer pushen. "De safety car was ongelukkig en daardoor moest ik hard pushen. Daardoor werden de banden snel oververhit", aldus Verstappen. Die daarna op zoek moest naar een nieuw ritme om zijn teamgenoot, Sergio Pérez, in te halen. "Ik moest een beetje zoeken naar hoe en wat. Uiteindelijk kreeg ik het wel voor elkaar, maar iets te laat."

"Het is een lang seizoen"

Ondanks het voor hem mindere resultaat ziet Verstappen in dat het seizoen nog lang is. Gaandeweg zal hij meer leren over zijn auto, wat hem kan helpen. "We weten dat het een lang seizoen is en we leren nog steeds veel over de auto. Dus de kansen zijn nog niet verkeken", vertelt de Nederlander.

Volgende week zal het Formule 1-circus in Miami rijden. Daar liggen de kansen weer open, ook omdat het een hele andere baan is dan de meeste op de kalender. "Miami is heel anders dan hier en de andere banen, dus daar zal het resultaat weer heel anders worden."

Lees ook: Sergio Pérez: We houden druk op Verstappen

Lees ook: Straatvechter Sergio Pérez wint de Grand Prix van Azerbeidzjan

Lees ook: Oliver Bearman is oppermachtig en wint Formule 2 hoofdrace

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden