Max Verstappen: Het is niet het einde van de wereld

Helm Verstappen Brazilië 2022

Tijdens de Grand Prix van Brazilië is er een hoop commotie ontstaan door twee acties van Max Verstappen. Hij had een crash met Lewis Hamilton, waarvoor hij een vijf seconde straf voor heeft gekregen, en hij negeerde team orders. Hij laat zich hierover uit tegenover F1.com.

De Grand Prix van Brazilië was ronduit chaotisch. Coureurs die crashte, team orders die genegeerd werden en interessante boordradio's. Tijdens de sprintrace had Max Verstappen al wat verloren en moest de race vanaf P3 starten, dat ging niet van harte. Na enige tijd kwam hij Lewis Hamilton tegen en ze crashte. Hierdoor viel Verstappen aardig terug, want hij moest een nieuwe voorvleugel halen. Tegen het einde van de race was hij weer redelijk omhoog geklommen, maar negeerde hij team orders. Kortom geen geweldig spektakel van Verstappen.

"We waren te langzaam"

Tijdens de inhaalactie van Verstappen op Hamilton zat de Nederlander aan de buitenkant, maar tijdens het ingaan van die bocht wist hij dat Hamilton hem geen ruimte zou geven. "Het was een goede actie om, vanaf de buitenkant, Hamilton in te halen. Totdat ik zag dat hij geen intenties had om mij ruimte te geven. Natuurlijk gingen we er beide af", aldus Verstappen. Voor die actie heeft de Nederlander een vijf seconde straf gekregen. Door de crash had hij schade opgelopen aan zijn voorvleugel. Volgens Verstappen had dat geen invloed op de auto, die volgens hem te langzaam was. "Ik had schade aan mijn voorvleugel, de rest voelde prima aan. Uiteindelijk waren we gewoon te langzaam."

Team orders

Verstappen heeft voor veel ophef en kritiek gezorgd door het negeren van de team orders. Het team vroeg hem herhaaldelijk om Pérez, die strijdt om de tweede plek in het wereldkampioenschap, zijn positie te geven. Verstappen weigerde dit, want hij heeft er zo zijn redenen voor. Hij heeft er met het team ook gesprekken over gevoerd. "Ik heb mijn redenen ervoor om de positie niet aan Pérez te geven, we hadden dat ook kort ervoor besproken. Ik denk dat het goed is dat we eindelijk rond de tafel hebben gezeten om daar over te praten", vertelt de Nederlander. Die aangeeft Pérez in Abu Dhabi te willen helpen, mocht dat nodig zijn. "Als hij in Abu Dhabi de punten nodig heeft zal ik hem de positie geven, maar ze zitten beide nog zo dichtbij elkaar dus het is niet het einde van de wereld. Als hij de hulp nodig heeft zal ik er zijn, maar het is goed dat we er nu over gesproken hebben en dat we de lucht hebben geklaard."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Lees ook: Leclerc: Maximaal resultaat gehaald

Lees ook: Aston Martin baalt van magere punten

Lees ook: Haas mist punten in hoofdrace Brazilië

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden