Red Bull komt met statement na Grand Prix van Brazilië

Red Bull Hospitality Unit

Red Bull Racing heeft een statement gepost na de Grand Prix van Brazilië. Het team kreeg veel kritiek toen Max Verstappen de team orders negeerde. Ook krijgt Red Bull en dan met name Verstappen veel haat op de sociale media. Om geruchten uit de weg te helpen hebben ze een uitleg gepost.

Tijdens de Grand Prix van Brazilië is er veel ophef ontstaan over Red Bull en Max Verstappen. De Nederlandse coureur negeerde de team orders van het team. Hij zou Sergio Pérez, die in strijd is om de tweede plek in het wereldkampioenschap, voorbij moeten laten gaan voor extra punten. Verstappen ging daar niet in mee. Dat heeft tot veel ophef gezorgd en dus heeft Red Bull Racing een statement geplaatst. 

Reden

In het statement valt te lezen dat het team tijdens de Grand Prix van Brazilië een aantal fouten heeft gemaakt. Zo hebben ze Verstappen te laat laten weten dat hij Pérez voorbij moest laten. "Tot onze spijt hebben we Verstappen pas in de laatste bocht verzocht om zijn positie op te geven, zonder enige informatie. Dit heeft Verstappen, die een open en een eerlijke teamspeler is, in een lastige situatie gezet. Dit was niet onze bedoeling", luidt het statement. Ook was Verstappen hoorbaar gefrustreerd, want hij heeft er zo zijn redenen voor. Die houdt hij liever privé. "Na de race heeft Verstappen open en eerlijk uitgelegd wat zijn redenen waren, waardoor enige discussie opgelost is. Wat de reden voor Verstappen is, is een persoonlijke reden."

Online haat

Op sociale media krijgt het team, Verstappen en Pérez veel haat. Hier spreekt het team zich ook over uit in het statement. Zo worden de families van iedereen betrokken ook bedreigd en daar is Red Bull Racing niet blij mee. "De gebeurtenissen die erna gebeurde op sociale media is onaanvaardbaar. De haatdragende taal jegens Verstappen, Pérez, het team en hun respectievelijke families is schokkend en bedroevend. Helaas is dat iets waar we als sport vaak mee te maken hebben."

Lees ook: Lewis Hamilton verwacht terugkeer Sebastian Vettel

Lees ook: Luister naar WK-voetbal op Grand Prix WK Radio

Lees ook: Sebastian Vettel: Heb de laatste twee jaar genoten

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden