Red Bull ziet nauwelijks kansen voor winst in Brazilië

Max Verstappen - rijdend rechtsvoor - Groot-Brittanie 2022

Max Verstappen en Sergio Pérez hebben het idee dat de overwinning zondag in Brazilië behalen zo goed als onmogelijk is. De Red Bull-mannen zien dat Mercedes op Interlagos verder is na de sprintrace van zaterdag.

Max Verstappen nam de gok om op mediums te starten tijdens de sprintrace en dat pakte niet goed uit. Tegenover F1.com verklaart de Nederlander wat er gebeurde. "Het was moeilijker dan gedacht. Dat maakte het lastig, maar ook op de softs zouden we niet sneller zijn geweest. We hebben een probleem om de banden goed te houden." Of de touché met Carlos Sainz bijgedragen heeft aan de moeilijke sprintrace. "Ook zonder die botsing werd ik vierde", besloot de wereldkampioen.

Pérez tevreden over sprintrace

Over de resultaten van de sprintrace was Sergio Pérez wel tevreden. "De top vijf halen was het doel, het is fijn dat we dat gehaald hebben. Dat kwam ook door de goede start die we gemaakt hebben. Wel weet ik dat het voor de hoofdrace lastig gaat worden om verder naar voren te gaan."

Perez - Monaco - 2022

Lage verwachtingen zondag

Het is voor Verstappen onwaarschijnlijk dat hij de race gaat winnen. "Het gaat moeilijk worden om de stappen te maken die nodig zijn om te winnen. Mercedes lijkt op dit moment onverslaanbaar, maar we zullen alles gaan analyseren om toch nog een kans te maken in de hoofdrace."

Ook Pérez denkt dat winnen lastig is. "Het is fijn om als vierde te starten (na de gridpenalty van Carlos Sainz). Ik was erg onder de indruk van de snelheid van de Mercedessen, we hebben heel wat werk te verzetten om hen bij te houden zondag", aldus een pessimistische Mexicaan.

Lees ook: George Russell: Had deze snelheid niet verwacht

Lees ook: Carlos Sainz: kijk er naar uit om met Mercedes te vechten

Lees ook: Hero or Zero: VT2 & Sprintrace Grand Prix van Brazilië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden