Sergio Pérez wil terugslaan in Frankrijk

sergio perez persconferentie silverstone

Sergio Pérez kijkt ernaar uit om goede punten te scoren in Frankrijk. Na twee uitvalbeurten in de afgelopen drie races, is hij wel in voor wat verandering. Hij geeft zelfs aan nog steeds mee te doen voor het kampioenschap.

Pérez zat zijn teamgenoot na Monaco aardig op de hielen in het kampioenschap, maar door meerdere uitvalbeurten is het gat naar Max Verstappen alweer 57 punten. "Vorig jaar behaalde ik mijn tweede podium voor het team in Frankrijk en ik zou dat dit jaar graag weer doen. Paul Ricard is een uitdagend circuit, omdat er veel verschillende racelijnen zijn en het vaak niet duidelijk is welke het beste is om te gebruiken", zo laat de Mexicaan weten volgens F1.com.

Red Bull Oostenrijk

Foto: Red Bull Content Pool (Bryn Lennon / Getty Images)

Strijd om kampioenschap

Pérez gaat de laatste doubleheader voor de zomerstop positief tegemoet: "Na een zwaar weekend in Oostenrijk, is het goed om weer te gaan racen." Daarbij gaat de coureur er vanuit zeker nog mee te doen voor het kampioenschap, waar hij momenteel op de derde plek staat. Wel is het dan van belang dat Pérez minder zal uitvallen, want daarmee verliest hij kostbare punten: "We hebben twee DNF's gehad in de laatste drie races en dat kunnen we ons niet permitteren met het oog op het kampioenschap. Ik hoop hier dus in Frankrijk verandering in te brengen. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat ik mee kan doen in het rijderskampioenschap, dus voor mij persoonlijk is het belangrijk om geen punten te verliezen."

Bandenslijtage

"De hoge temperaturen zullen ook een factor zijn om mee te nemen dit weekend. Fysiek zal het een zware race worden en we gaan zien hoe het gaat met de bandendegradatie vanwege de hitte", aldus Pérez. Dat laatste is een aspect waar Verstappen in Oostenrijk eveneens moeite mee leek te hebben. Ook de Nederlander kijkt hier in Frankrijk dus voor uit: "De baan heeft veel technische en high-speed bochten richting het einde. Het zal belangrijk zijn om, zeker met de hoge temperaturen, op te letten met de banden."

Lees ook: F1 aan Tafel: Mercedes gaat last krijgen van nieuwe maatregelen

Lees ook: Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op Grand Prix van Frankrijk

Lees ook: Formule 1-test lastig te plannen voor Théo Pourchaire

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden