Formule 1-test lastig te plannen voor Théo Pourchaire

door Steffie van Hamersveld
theo pourchaire silverstone 2022

Théo Pourchaire en Alfa Romeo hebben moeite met het plannen van een Formule 1-test. De Formule 2-race in Rusland is verplaatst naar Frankrijk. Dit gooit nu roet in het eten van de gemaakte afspraak voor de Fransman om op het Circuit Paul Ricard in een Formule 1-auto te stappen.

Sinds dit seizoen zijn alle teams verplicht om twee jonge talenten de kans te bieden om een vrije training in een Formule 1-auto te rijden. Voor Théo Pourchaire stond deze test gepland tijdens het weekend van de Grand Prix van Frankrijk. Nadat bekend werd dat de races in Rusland niet door zouden gaan, heeft de Formule 2 ervoor gekozen om in plaats daarvan in Frankrijk te racen. Pourchaire wil echter niet tijdens een Formule 2-raceweekend ook een Formule 1-test afwerken. “Ik wil me tijdens een weekend dan enkel op Formule 2 focussen.”

 

Nog geen datum gepland

Pourchaire heeft nog niet gesproken met de teambaas van Alfa Romeo, Frédéric Vasseur, over het plannen van een alternatieve datum voor de test. Volgens Pourchaire zal het ook een moeilijke opgave worden om een goed moment te vinden. Vasseur heeft in Silverstone tegenover Motorsport.com verklaard dat de test voor de Fransman waarschijnlijk aan het einde van het seizoen zal plaatsvinden. “Het wordt echter niet gemakkelijk, want je wil het niet in Singapore doen. Japan is erg lastig voor een rookie, maar ook voor degene in wiens auto wordt gereden, we zijn ten slotte al twee jaar niet in Japan geweest”, aldus Vasseur.

Mogelijke alternatieven

Brazilië valt af als optie voor Pourchaire, omdat daar een sprintrace verreden zal worden. De Formule 1-coureurs en teams hebben de vrije trainingen dan hard nodig om data te verzamelen. Volgens de teambaas van Alfa Romeo zou de Verenigde Staten of Mexico nog een optie kunnen zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden en eventuele bandentests voor Pirelli.

Lees ook: Emotionele uitreiking Staatsprijs Noordrijn-Westfalen voor Schumacher

Lees ook: Formule 3-coureur Isack Hadjar mogelijk vanaf 2024 naar Formule 1

Lees ook: Nyck de Vries rijdt VT1 voor Mercedes in plaats van Hamilton

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden