Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op Grand Prix van Frankrijk

circuit paul ricard frankrijk 2021

Een nieuw raceweekend staat voor de deur. Komend weekend zullen de coureurs zich bevinden op Circuit Paul Ricard in Frankrijk. Het is een circuit waar meerdere factoren een rol zullen spelen. Zo is de strategie belangrijk, maar ook de harde wind die kan opduiken. Jeroen Bleekemolen blikt voor Grand Prix Radio vooruit op de Grand Prix van Frankrijk.

Na een lange stop, wordt er sinds 2018 weer geracet op Circuit Paul Ricard. Er is tussendoor wel een Grand Prix van Frankrijk geweest, maar die speelde zich af op een ander circuit, meer centraal gelegen in Frankrijk. Bleekemolen is blij dat er ook dit jaar weer geracet mag worden in Le Castellet: “Een circuit met veel historie, waar we lang niet geweest zijn. Sinds een aantal jaren wel weer. We hebben spannende wedstrijden gezien. Vorig jaar een heel mooi gevecht en wist Verstappen hem te winnen.”

Let op de banden

Met de huidige temperaturen in Europa, belooft het ook in Le Castellet een warm weekend te worden. Bleekemolen benadrukt dat de strategie hierdoor cruciaal zal zijn tijdens de race: “Strategie, daar zal het zeker om gaan draaien. Want de temperaturen zijn hoog en in Europa is het verschrikkelijk warm, zo ook natuurlijk in Zuid-Frankrijk. En daarmee kun je verwachten dat de bandenslijtage enorm hoog zal zijn. Het is een vrij snel circuit, en zeker die laatste sector, daar heb je heel veel last van bandenslijtage.” Maar de warmte lijkt niet de enige factor van het weer waar rekening mee gehouden moet worden. Ook verwacht Bleekemolen veel wind, wat op het circuit voor verrassingen kan zorgen: “Veel wind, dat zal zeker een factor zijn.”

Tsunoda paul ricard 2021

Foto: Red Bull Content Pool - Rudy Carezzevoli / Getty Images

In tegenstelling tot het raceweekend in Oostenrijk, hebben de teams nu weer genoeg tijd om de auto klaar te maken voor de hoofdrace van het weekend. Er zal in Frankrijk geen sprintrace verreden worden, waardoor het weekend iets ruimer is opgezet. “Ze hebben de hele vrijdag om te werken aan een race-setup. En dan op zaterdag natuurlijk ook naar de kwalificatie toewerken.”

Tweede helft

De tweede helft van het raceseizoen is aangebroken, met Verstappen nog steeds aan de leiding in het kampioenschap. “We gaan ons opmaken voor een mooie grand prix. De strijd gaat door, de tweede helft en ik kan niet wachten en laten we hopen dat de voorsprong van Verstappen weer uitgebouwd kan worden”, zo sluit hij af.

De gehele update van Jeroen Bleekemolen is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Formule 1-test lastig te plannen voor Théo Pourchaire

Lees ook: Emotionele uitreiking Staatsprijs Noordrijn-Westfalen voor Schumacher

Lees ook: Formule 3-coureur Isack Hadjar mogelijk vanaf 2024 naar Formule 1

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden