Verstappen geen fan van gekte rondom Grand Prix van Las Vegas

Max Verstappen

Max Verstappen heeft duidelijk gemaakt dat hij tot zover niet heel erg geniet van de Las Vegas-ervaring. De Nederlander is geen fan van het showbizz-element dat rondom de Grand Prix van Las Vegas hangt en voelde zich naar eigen zeggen "een clown" op de openingsceremonie, die gisteren plaatsvond. Ook is de Red Bull-coureur niet erg gecharmeerd van het circuit waarop geracet gaat worden.

Gisteren stond de openingsceremonie van de Grand Prix van Las Vegas op het programma. Naast een droneshow en muzikale optredens, bestond het evenement uit een gedeelte waarin de coureurs uit gigantische boxen kwamen en zo werden voorgesteld aan de fans. Ook was er nog een VIP-evenement in het Wynn's hotelcomplex. Formule 1-baas Stefano Domenicali vroeg alle coureurs om daarbij aanwezig te zijn, maar Verstappen koos ervoor om het evenement te missen. De Nederlander maakt duidelijk dat hij niet geniet van de Las Vegas-ervaring. "Wat mij betreft kunnen we al deze dingen skippen", zo is Verstappen duidelijk tegenover Motorsport.com. "Het gaat niet om de zanger, maar om het feit dat je daar staat, je ziet er uit als een clown. Daarnaast is het 99% show en maar één procent een sportevenement. Ik hou niet van alle dingen eromheen. Ik weet dat het er soms bij hoort, maar ik focus me op presteren", zo vertelt Verstappen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BWT Alpine F1 Team (@alpinef1team)

"Je kan er op twee manieren naar kijken"

Verstappen erkent dat Liberty Media graag impact wil maken in Las Vegas en snapt ook de wens om het showelement te maximaliseren. "Je kan hier op twee manieren naar kijken, vanuit een zakelijke kant of vanuit de sportkant. Natuurlijk snap ik ook hun kant ervan, maar ik geef gewoon mijn mening over de prestatiekant van dingen. Wij zijn geen aandeelhouders, dus we gaan er gewoon in mee. Ik bedoel, zij beslissen wat ze doen toch? Ik zou hetzelfde doen als ik de eigenaar was. Ik zou niet luisteren naar de coureurs, want het is mijn sport, dus ik doe er dan mee wat ik wil als dat het geval zou zijn", aldus Verstappen.

Verstappen niet onder de indruk van het circuit

Verstappen is naast het showbizz-element ook geen fan van het circuit waarop dit weekend geracet gaat worden. "Ik ben niet heel erg onder de indruk van het circuit. Natuurlijk we rijden over de Strip, maar de lay-out is niet erg spannend. Er zijn niet veel bochten, om eerlijk te zijn. Het hangt er ook een beetje van af hoeveel grip er ligt. Het ziet er niet uit alsof er veel grip ligt, maar we gaan het zien."

De Nederlander is sowieso geen fan van stratencircuits met deze auto's. "Maar natuurlijk is een stratencircuit voor mij al niet erg spannend, zeker niet met de huidige auto's. Ze zijn gewoon te zwaar, en vooral ook wanneer je weinig grip hebt, dat helpt gewoon niet. Een F1-auto is veel leuker in snelle bochten", zo besluit de Nederlander. 

 

Lees ook: FIA wil regels Right of Review-proces aanpassen

Lees ook: Sergio Pérez wil geschiedenis schrijven in Las Vegas

Lees ook: Red Bull krijgt Las Vegas makeover

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden