Verstappen wint GP Las Vegas: Was leuk om hier te rijden

door Shakyra van den Heuvel
Max Verstappen auto Las Vegas 2023

Max Verstappen wint de Grand Prix van Las Vegas. Ondanks een penalty die hij heeft gekregen tijdens de start, wist hij door een inhaalrace de leiding weer over te nemen van Leclerc. Het was zeker geen gemakkelijke race, maar hij wist rustig te blijven waardoor hij ook deze race wint. 

Verstappen had een hele goede start en wist Leclerc gelijk voorbij te gaan. Dat ging niet zonder slag of stoot want de Nederlander duwde Leclerc van de baan, waar hij uiteindelijk een penalty van vijf seconden voor heeft gekregen. "Ik probeerde er echt voor te gaan bij de start, maar ik heb er een penalty voor gekregen. Daarna moest ik veel gaan inhalen en kwam er ook nog een safety car", aldus Verstappen na afloop bij F1.com. Een inhaalrace werd het zeker waardoor hij op het begin best wel wat tijd verloor. Wanneer hij was aangekomen bij Russell, hadden contact met elkaar en hadden ze beide schade. De vleugel van Verstappen had een aantal onderdelen verloren, maar kon doorrijden. "De vleugel was kapot en dat was niet ideaal. Gelukkig kon ik nog wel doorrijden en uiteindelijk winnen." Dankzij de DRS op de lange stukken ontstonden er goede gevechten tussen verschillende coureurs dat de race spectaculairder heeft gemaakt. Verstappen gaf na afloop ook aan dat door de DRS er veel inhaalmogelijkheden waren en dat het daardoor een goede race was. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

"Het was leuk om hier te rijden"

Na alle negatieve, maar scherpe opmerkingen van Verstappen, was hij toch positief na de race. "Het was leuk om daar te rijden, vooral met de DRS. Hierdoor konden we echt racen. Ook de lage bandendegradatie heeft geholpen tijdens de race." Tijdens het gehele weekend was de Nederlander geen enorme fan van het circuit, maar ook van het hele showelement van de F1 dit weekend. Na afloop weet hij toch positief terug te blikken op de race. "Ik heb ervan genoten. Ik ben enthousiast en kijk er naar uit om volgend jaar terug te komen!"

Lees ook: Williams-coureurs zeer tevreden na sterke kwalificatie in Las Vegas

Lees ook: Pierre Gasly na kwalificatie Las Vegas: Voelde me heel goed in de auto

Lees ook: Alfa Romeo-coureurs: Twee auto's in Q3 was mogelijk

 

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden