Alexander Albon: Alleen de top vier teams worden beloond

Vowles Albon

Alexander Albon reed een erg goede sprint en wist als negende te eindigen. Helaas voor de Thai levert het hem tijdens de sprint geen punten op. Zelf is hij hierdoor ook kritisch op het format.

Vanaf het begin van het weekend van de Grand Prix van Azerbeidzjan ziet het er voor Williams goed uit. De snelheid lijkt er goed in te zitten bij zowel Alexander Albon als Logan Sergeant. In de kwalificatie voor de sprint eindigde Albon zelfs als zevende. Sergeant kwam door het eerste deel maar reed zoveel schade dat hij de rest van de dag niet meer in actie kon komen. Alexander Albon wist net geen punten te pakken en eindigde als negende tijdens de sprint. Hoewel dit op de zaterdag geen punten oplevert geeft het wel de mogelijkheden voor de zondag aan.

Bandenslijtage

In de slotfase van de race werd de Thai nog ingehaald door Lance Stroll. “Het was een normale inhaalactie, er was niets mis mee. Ik weet niet zo goed wast ik moet vinden van de sprint. De top vier teams krijgen alleen punten en die staan al ver voor op de rest.” Dat liet de Williams-coureur weten aan Formula 1. “We hadden een hele goede race maar helaas worden we vandaag niet beloond. Ik heb veel vertrouwen voor morgen. We kunnen niet veel veranderen aan de auto maar we moeten nog kijken of we de bandenslijtage kunnen beperken.”

Lees ook: Sergio Pérez: Gaan er alles aan doen om te winnen

Lees ook: Charles Leclerc: Red Bull lijkt stuk sneller

Lees ook: Sergio Pérez wint eerste sprintrace in Baku

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden