Alpine coureurs: blij met het behalen van Q3

Esteban-Ocon-Rd_18_Qatar_Grand_Prix_Friday_6th_October_2023_Doha_Qatar

Voor het eerst sinds de Grand Prix van Barcelona starten beide auto’s van Alpine binnen de top tien. In de training op vrijdag zag het er nog niet goed uit voor het team. Tijdens de kwalificatie eindigde Pierre Gasly op de zevende plaats, terwijl zijn teamgenoot Esteban Ocon op de achtste plek eindigde.

Alpine staat inmiddels op de zesde plaats in het constructeurs kampioenschap. Na een aantal moeizame races verliep de kwalificatie in Qatar beter voor het team. “Het is duidelijk een grote stap vooruit geweest. In de kwalificatie voelde de auto veel beter aan, vooral bij het insturen van bochten hadden we veel meer grip. De verandering van de training naar de kwalificatie is behoorlijk goed geoptimaliseerd. Dit plaatst ons in een uitstekende positie voor de race op zondag. We hopen zowel in de race als in de sprint punten te scoren.”, legt Esteban Ocon uit aan F1.com. Vanaf welke positie de alpines zullen starten tijdens de sprint zal duidelijk worden na de sprint shootout. De kwalificatie heeft laten zien dat er meer mogelijk is voor het team dan voorafgaand gedacht. “We zitten dichter bij de mannen als Charles en Fernando dan we dachten. We zijn dichterbij dan we hadden verwacht, dus ik denk dat we zeker in een goede positie zitten.” voegt Pierre Gasly toe. 

 

 

 

Lastige omstandigheden op de baan

Veel van de coureurs klagen dit weekend over de omstandigheden. De harde wind op vrijdag zorgde voor veel zand op de baan tijdens de eerste training. Dit zorgde ervoor dat veel auto’s van de baan gleden. Tijdens de kwalificatie hadden de Alpines minder moeite met het vinden van de juiste grip. “Ik had een goed gevoel met de auto. We hebben gezien dat de omstandigheden erg lastig zijn en dat veel mensen hier en daar kleine foutjes maken, dus het zal interessant worden. Tot nu toe voel ik me over het algemeen goed.”, vertelt Gasly aan F1.com

 

Lees ook: Ferrari-coureurs ontevreden na tegenvallende kwalificatie

Lees ook: Albon: de wind is vreselijk

Lees ook: Bottas: positief verrast met Q3

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden