Alpine coureurs spreken zich uit over crash

Alpine 2022 in actie

Beide coureurs van Alpine, Esteban Ocon en Fernando Alonso, hebben zich uitgesproken over de crash tussen beiden. Verder voorspellen ze dat ze pace genoeg hebben om vanuit de achterhoede op te komen. Dit laten ze weten tegenover F1.com.

Esteban Ocon en Fernando begonnen de race vanaf P6 en P7. Echter, tijdens de start van de race lagen ze al snel met elkaar in de clinch. Alonso raakte de sidepod van Ocon, die even later de voorvleugel van Alonso eraf reed. Beide heren waren niet te spreken over elkaars actie. Alonso heeft uiteindelijk een vijf seconde straf gekregen, hij start de race vanaf P18. Ocon start een plek hoger, namelijk vanaf P17. 

"Het is kostbaar voor het team"

Het team van Alpine is in een strijd om de vierde plek in het kampioenschap. Alpine had punten kunnen scoren, maar omdat beide coureurs met elkaar in de clinch zijn geraakt, zijn er kostbare punten verloren gegaan volgens Ocon. "Het lastige aan het incident is niet wie er wat deed, maar wat we hebben verloren. Voor de race starten we achteraan, helaas. Het is kostbaar voor het team, zeker voor dit moment", aldus de Fransman. Die geen slechte start had vanaf P6. Volgens hem moeten ze dan ook samen gaan werken om het smetje van de sprintrace weg te poetsen. "Ik voelde het contact tussen mij en Fernando helemaal niet. We moeten samen gaan werken tijdens de race om terug te kunnen komen. We hebben een goede pace, dus het is zonde dat we het zo hebben weggegooid."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BWT Alpine F1 Team (@alpinef1team)

Ongelukkig

Volgens Alonso is het allemaal heel ongelukkig wat er is gebeurd, zeker als je beseft dat het een gevecht met zijn teamgenoot was. "Het was allemaal erg ongelukkig. Het is ver van het ideaal als je in gevecht met je teamgenoot bent. Er waren niet genoeg rondes om terug te komen van dat incident. We hebben wel genoeg pace, dus hopelijk krijgen we een kans in de race", vertelt Alonso. Die laat doorschemeren er naar uit te kijken om naar Aston Martin te gaan. "Het gevecht was best krap, maar we vechten het hele seizoen al met z’n tweeën. Gelukkig is het nog maar twee races en hopelijk kunnen we op een hoogtepunt eindigen."

Lees ook: Alfa Romeo-coureurs optimistisch na sterke sprint

Lees ook: Daniel Ricciardo blij maar ook kritisch: Had beter gekund

Lees ook: Haas gaat voor dubbele punten in Brazilië

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden