Alpine probeerde strafpunten Gasly te verminderen

Pierre Gasly Alpine Abu Dhabi test 2022

Alpine-teambaas Otmar Szafnauer heeft bevestigd dat zijn team geprobeerd heeft de strafpunten van Pierre Gasly te verminderen. Gasly staat op tien strafpunten, waar twaalf een schorsing opleveren en Alpine vindt sommige punten onnodig.

Volgens Szafnauer, in gesprek met Motorsport.com, heeft zijn team een idee ingediend om de punten te verminderen in aanloop van dit seizoen en andere regels voor het uitdelen van straffen in te stellen. "Pierre Gasly heeft sommige strafpunten gekregen voor het overschrijden van de tracklimits. Ik denk dat alleen strafpunten uitgedeeld zouden moeten worden wanneer er echt gevaar is. Dat was ons voorstel."

Afwijzing door teams

Volgens Szafnauer is het idee niet ingevoerd omdat de meerderheid van de teams niet mee wilde. "Volgens mij hadden we drie of vier teams die hetzelfde dachten. Ik denk dat sommige teams stiekem hopen dat we met Pierre een keer aan de beurt zijn, dat vind ik erg opportunistisch van hen", sprak de gepikeerde teambaas.

Szafnauer alpine
Foto: Alpine Media Pool

Stilzwijgen Gasly

Pierre Gasly heeft in Jeddah voor de verzamelde pers zich niet uitgelaten over de plannen van zijn team. "Ik wil hier geen antwoord op geven", sprak de Franse coureur. "Jullie kunnen dit antwoord zo gebruiken als jullie willen, maar ik zeg niks over deze zaak." De eerste keer dat er punten van de lijst van de Fransman gaan is na de Grand Prix van Emilia Romagna. Tot dan moet Gasly op zijn tellen letten.

Lees ook: McLaren neemt afscheid van technisch directeur James Key

Lees ook: Atlantic City bouwt Formule 1-circuit

Lees ook: Fernando Alonso: Aston Martin zeer getalenteerd team

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden