Alpine wil in 2026 strijden voor titel

door Frederique van Grinsven
Ocon-bahrein-alpine

Alpine is van plan in 2026 zich te meten met de top en te strijden voor het wereldkampioenschap, zo zegt Renault-topman Luca de Meo.

Tegenover de Spaanse pers laat De Meo begin deze week weten tevreden te zijn met de ontwikkeling van het team. "In deze twee jaar zijn er dingen veranderd," zegt hij. "Niet alleen in het bedrijf in het algemeen, maar ook in het raceprogramma dat echt ambitieus is. Ons team heeft nu waarde op hetzelfde niveau als de beste."

Seizoen met ups en downs

Momenteel staat het team vierde bij de constructeurs, op de voet gevolgd door McLaren en op verre afstand van Mercedes en Ferrari. Maar ondanks de woorden van De Meo heeft Alpine een wisselvallig seizoen gehad.

Zowel Ocon als Alonso klagen over betrouwbaarheidsproblemen en volgend jaar verliest Alpine de tweevoudig wereldkampioen aan Aston Martin. Ook raakte het team reservecoureur Oscar Piastri deze zomer kwijt aan McLaren.

100 races

Ook na de transfersoap blijft Alpine vasthouden aan hun plan om na 100 races mee te doen voor overwinningen en het kampioenschap. De Meo prikt nu een vaste datum voor dat moment: "We hopen in 2026 kandidaat te zijn voor de titel."

Lees ook: Lewis Hamilton tot ereburger van Brazilië uitgeroepen

Lees ook: Zane Maloney maakt F2-debuut in Abu Dhabi

Lees ook: Horner: Hij krijgt niet de credits die hij verdient

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden