Ayao Komatsu over zijn nieuwe baan: Ik wil niet zoals Guenther Steiner zijn

door Shakyra van den Heuvel
Haas SA2

Na het vertrek van Guenther Steiner is zijn opvolger Komatsu zich klaar aan het maken voor het nieuwe seizoen. Zijn taak is om het team van de laatste plaats af te krijgen in het constructeurskampioenschap. Eén ding weet hij in ieder geval zeker en dat is dat hij niet zoals Steiner zal zijn. 

Volgens Komatsu wordt het zeker niet gemakkelijk om deze taak te vervullen. Op dit moment wordt het team vanuit drie plekken in de wereld aangestuurd. Zo zitten er delen van Haas in Engeland, Amerika en Italië. Toch ziet Komatsu wel mogelijkheden om het team naar een betere positie te brengen. "Ik ben overweldigd bij alle positieve reacties die ik heb gekregen. Iedereen is heel erg positief dus ik ben heel erg enthousiast om te laten zien wat we kunnen met de getalenteerde mensen die we nu hebben", aldus de nieuwe teambaas van Haas F1 Team tegen F1.com.

Guenther Steiner praat met de media wintertest dag 1 Bahrein 2022

Nieuw hoofdstuk voor Haas

Haas F1 Team staat voor een nieuw hoofdstuk door een nieuwe teambaas aan te stellen. Guenther Steiner was een bekend figuur in de wereld van de Formule 1. Dit kwam mede door zijn optredens in de serie van Netflix genaamd Drive to Survive. Komatsu heeft nu al aangegeven dat hij een heel ander soort persoon is. "Natuurlijk wil ik niet zoals Guenther Steiner zijn. Hij is een heel ander persoon dan ik ben. We kunnen goed samenwerken en respecteren elkaar. Ik ben hier alleen niet om hem te vervangen." Het wordt een grote stap voor de Japanner om nu het gehele team onder zijn vleugels te nemen en te leiden. Hij heeft nog geen eerdere ervaring op dit gebied maar Gene Haas heeft hem gerustgesteld door hem vertrouwen te geven. "Wanneer ik deze kans aangeboden kreeg, maakte ik Gene Haas gelijk duidelijk dat ik een expertise heb op het technische gebied, maar niet op het gebied van marketing. Daar heb ik weer andere mensen voor nodig."

Lees ook:  McLaren onthult livery 2024-bolide

Lees ook: Hoe laat starten de races in 2024? Alle starttijden op een rij

Lees ook: Zak Brown herhaalt kritiek op AlphaTauri en Red Bull

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden