Azerbeidzjan denkt na over Formule 1-toekomst

1920x1080-Daniel-Ricciardo-Red-Bull-Racing-GP-Azerbeidzjan-2017

De toekomst van de Grand Prix van Azerbeidzjan staat onder druk. De organisatie van de Formule 1-race heeft nog een contract tot en met 2020, maar het is nog maar de vraag of de optie, waarbij de verbintenis met vijf jaar wordt verlengd, wordt gelicht. De huidige overeenkomst is volgens minister Azad Rahimov van Sport 'onacceptabel'.

"Drie maanden na de Grand Prix moeten we de leiding van de Formule 1 laten weten of we het contract met nog vijf jaar willen verlengen", zegt Rahimov in gesprek met persbureau Tass. "Iedereen begrijpt dat het contract dat we nu hebben onacceptabel is. Ik denk dat de nieuwe leiding van de Formule 1 dat ook snapt."

Contract met Ecclestone

De race door de straten van Bakoe staat pas sinds 2016 op de Formule 1-kalender. Het huidige contract sloot Azerbeidzjan met Bernie Ecclestone, die toen nog aan het roer stond van de koningsklasse van de autosport. Het eerste jaar stond de race op het programma als de Grand Prix van Europa. Afgelopen seizoen werd de race omgedoopt tot Grand Prix van Azerbeidzjan.

Uiteindelijk is de insteek van Rahimov behoud van de race op de Formule 1-kalender. "We praten over een aantal commerciële voorwaarden, sponsorrechten en de prijs die we betalen. Maar ik denk dat wij en de leiding van de Formule 1 de wens hebben om de race hier te behouden."

29 april 2018

De Grand Prix van Azerbeidzjan wordt verreden op 29 april. De twee eerdere edities werden in juni afgewerkt.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen